Γιατί θα έπρεπε να χρησιμοποιείς Password Manager

17/10/2024 / Miscellaneous
Password manager

Θυμάσαι όλους τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιείς καθημερινά;

Το να θυμόμαστε έναν μοναδικό και ασφαλή κωδικό για κάθε λογαριασμό είναι σχεδόν αδύνατο. Έτσι, χρησιμοποιούμε τους ίδιους κωδικούς ξανά και ξανά. Το password manager αποθηκεύει όλους τους κωδικούς πρόσβασης σε ένα ασφαλές μέρος. Με αυτό τον τρόπο, έχουμε μόνο να θυμόμαστε έναν κεντρικό κωδικό.

 

Ασφάλεια

Ένας password manager δημιουργεί πολύ ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς, κάνοντάς το αδύνατο για κάποιον να τους μαντέψει. Επιπλέον, μας ειδοποιεί εάν ένας κωδικός έχει διαρρεύσει σε κάποια παραβίαση δεδομένων.

 

Ευκολία

Τέλος στις ώρες που αφιερώνουμε προσπαθώντας να θυμηθούμε τον κωδικό πρόσβασης του email. Με ένα κλικ, το password manager συμπληρώνει αυτόματα τα στοιχεία σύνδεσης.

 

Οργάνωση

Όλοι οι κωδικοί σε ένα μέρος, τακτοποιημένοι και εύκολα προσβάσιμοι.

 


Πώς λειτουργεί;

 


1. Εγκατάσταση: Κατεβάζουμε την εφαρμογή του διαχειριστή κωδικών πρόσβασης στο κινητό ή στον υπολογιστή.

2. Δημιουργία κεντρικού κωδικού: Επιλέγουμε έναν ισχυρό κωδικό που θα χρησιμοποιούμε για να αποκτήσουμε πρόσβαση σε όλους τους υπόλοιπους.

3. Αποθήκευση κωδικών: Το password manager αποθηκεύει αυτόματα τους νέους κωδικούς που δημιουργούμε ή τους εισάγουμε χειροκίνητα.

4. Αυτόματη συμπλήρωση: Όταν επισκεπτόμαστε έναν ιστότοπο, το password manager προτείνει αυτόματα τον κατάλληλο κωδικό πρόσβασης.

 

Ένα password manager είναι σαν ένα ασφαλές χρηματοκιβώτιο. Προστατεύει την ιδιωτικότητά μας στο διαδίκτυο και απλοποιεί την ψηφιακή μας ζωή.



Στην Cloud Concept στόχο αποτελεί η αδιάλειπτη τεχνική υποστήριξη των αναγκών σας, η προσφορά managed υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η παροχή πρόσβασης σε χρήσιμες προτάσεις για την αποδοτική διαχείριση των δεδομένων σας.



Ακολουθήστε μας σε LinkedIn, FacebookInstagram ή εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μένετε ενημερωμένοι! 

ΣΥΝΔΕΣΗ

Αίτηση επικοινωνίας

ΠΑΝΩ