Γιορτάζοντας την Ημέρα Girls in ICT 2024: Ηγεσία, Ευκαιρίες και Ζήτηση

25/04/2024 / Miscellaneous
Girls in ICT day

Η 25η Απριλίου σηματοδοτεί την Παγκόσμια Ημέρα Girls in ICT (Γυναίκες στην Πληροφορική και Επικοινωνίες), με φετινό θέμα την Ηγεσία. Η μέρα αυτή εστιάζει στην ενίσχυση της γυναικείας συμμετοχής στον τομέα των ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών), με την ανάδειξη των αστείρευτων δυνατοτήτων και της ηγετικής δυναμικής που διαθέτουν οι γυναίκες.

Φέτος ο παγκόσμιος εορτασμός της ITU (International Telecommunication Union) πραγματοποιείται στις Φιλιππίνες και φιλοξενείται από το Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών (DICT), του Πανεπιστημίου Άπω Ανατολής στη Μανίλα.



Ηγεσία


Το φετινό θέμα της Ημέρας Girls in ICT υπογραμμίζει τη δυναμική και το ηγετικό πνεύμα που διαθέτουν οι γυναίκες. Αν και οι γυναίκες καταλαμβάνουν πλέον το 40% των επαγγελμάτων υψηλών δεξιοτήτων παγκοσμίως, η συμμετοχή τους σε τομείς που σχετίζονται με τους κλάδους ΤΠΕ εξακολουθεί να είναι χαμηλή.

Γυναίκες ηγέτιδες σε θέσεις ευθύνης στον τομέα του ICT, που καταρρίπτουν τα εμπόδια που εμποδίζουν την πρόοδό τους και ενισχύουν την γυναικεία επιχειρηματικότητα στο χώρο της πληροφορικής, αποτελούν πρότυπα για τις νέες και συμβάλλουν στην υλοποίηση ενός πιο δίκαιου και ισότιμου μέλλοντος.

Οι γυναίκες στους τομείς STEM (επιστήμες, τεχνολογία, μηχανολογία, μαθηματικά) βρίσκονται συχνά σε κατώτερους ή βοηθητικούς ρόλους παρά σε διοικητικούς ρόλους, με ελάχιστες ευκαιρίες για πρόοδο. Είναι επίσης λιγότερο πιθανό να κατέχουν εκτελεστική θέση, να γίνουν επιχειρηματίες ΤΠΕ ή να εκπροσωπούνται μεταξύ των υπευθύνων χάραξης πολιτικής για την επιστήμη και την τεχνολογία.

Σχεδόν απουσιάζουν από την ανάπτυξη λογισμικού, τη μηχανική, την τεχνολογική έρευνα, όπως και από τα υψηλότερα επίπεδα χάραξης πολιτικής. Τείνουν επίσης να εγκαταλείπουν θέσεις εργασίας στην επιστήμη και την τεχνολογία, σε υψηλότερα ποσοστά σε σχέση με τους άνδρες.



Οφέλη του κλάδου


Η ενασχόληση με το ICT προσφέρει πολλαπλά οφέλη:

- Ισχυρές οικονομικές απολαβές και δυνατότητες εξέλιξης.

- Ευκαιρίες και άπειρες δυνατότητες για καινοτομία, δημιουργικότητα και ανάπτυξη πρωτοποριακών ιδεών και λύσεων.

- Πολλές θέσεις εργασίας στο ICT επιτρέπουν ευελιξία ωραρίου και τηλεργασία, προσφέροντας ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

- Ο τομέας του ICT εξελίσσεται διαρκώς, προσφέροντας ευκαιρίες για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη δεξιοτήτων.



Ευκαιρίες και Ζήτηση


Με την ραγδαία ανάπτυξη τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το cloud computing, το Internet of Things (IoT) και η κυβερνοασφάλεια, η ζήτηση για εξειδικευμένο προσωπικό έχει εκτοξευθεί. Ο τομέας του ICT είναι ένας από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους κλάδους, ενώ η ανάγκη αυτή αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, προσφέροντας πληθώρα ευκαιριών καριέρας.



Στην Cloud Concept στόχο αποτελεί η αδιάλειπτη τεχνική υποστήριξη των αναγκών σας, η προσφορά managed υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η παροχή πρόσβασης σε χρήσιμες προτάσεις για την αποδοτική διαχείριση των δεδομένων σας.



Ακολουθήστε μας σε LinkedIn, FacebookInstagram ή εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μένετε ενημερωμένοι! 

ΣΥΝΔΕΣΗ

Αίτηση επικοινωνίας

ΠΑΝΩ