Τι είναι το Cloud bursting;

12/02/2024 / Miscellaneous
Cloud bursting

Πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να προμηθεύονται ευέλικτη κλίμακα πόρων για φορτία αιχμής; Το Cloud bursting είναι η απάντηση.

Το Cloud bursting επιτρέπει τη δυναμική κλιμάκωση του workload από servers στο Public Cloud, κατά τη διάρκεια αυξημένης κυκλοφορίας στην κίνηση δεδομένων, στις υπολογιστικές ανάγκες ή στη ζήτηση των χρηστών.

Με αυτό τον τρόπο οι επιχειρήσεις ανταπεξέρχονται στις ξαφνικές αυξήσεις της ζήτησης, αξιοποιώντας την επεκτασιμότητα του Cloud.

 

Πότε είναι επωφελές το Cloud bursting

 

| Ξαφνικές αυξήσεις στη ζήτηση ή στις υπολογιστικές ανάγκες

Ένα κλασικό παράδειγμα είναι μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου ή ένα διαδικτυακό κατάστημα που προετοιμάζεται για μια μεγάλη εκδήλωση εκπτώσεων, όπως η Black Friday. Προβλέποντας την αύξηση της επισκεψιμότητας στο διαδίκτυο, η επιχείρηση μπορεί να χρησιμοποιήσει το Cloud bursting για να αυξήσει τους πόρους της και να παρέχει μια ομαλή εμπειρία αγορών στους πελάτες.

| Ανάλυση μεγάλων δεδομένων

Για την επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων, μία εταιρεία μπορεί να εισχωρήσει στο Cloud και να αξιοποιήσει την υπολογιστική του ισχύ κατά τη διάρκεια της ανάλυσης.

| Εκπαίδευση μοντέλων μηχανικής μάθησης

Η εκπαίδευση μοντέλων μηχανικής μάθησης, ειδικά με μεγάλα σύνολα δεδομένων, απαιτεί σημαντικούς υπολογιστικούς πόρους. Με το Cloud bursting δίνεται πρόσβαση σε πόρους κατ' απαίτηση, διασφαλίζοντας αποτελεσματική εκπαίδευση μοντέλων.

| Κυκλοφορία νέας εφαρμογής ή ενημέρωση λογισμικού

Όταν μια εταιρεία θέλει να πραγματοποιήσει δοκιμές ακραίων καταστάσεων για να ελέγξει την απόδοση του λογισμικού κάτω από μεγάλο φόρτο. Το Cloud bursting επιτρέπει προσομοίωση με πραγματικά φορτία κυκλοφορίας, διασφαλίζοντας ότι το λογισμικό είναι ισχυρό και έτοιμο για ανάπτυξη.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το Cloud bursting προσφέρει μια ευέλικτη, οικονομικά αποδοτική λύση, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να κλιμακώσουν τους πόρους τους ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Πηγή: Technology magazine

 

 

Στην Cloud Concept στόχο αποτελεί η αδιάλειπτη τεχνική υποστήριξη των αναγκών σας, η προσφορά managed υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η παροχή πρόσβασης σε χρήσιμες προτάσεις για την αποδοτική διαχείριση των δεδομένων σας.



Ακολουθήστε μας σε LinkedIn, FacebookInstagram ή εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μένετε ενημερωμένοι! 

ΣΥΝΔΕΣΗ

Αίτηση επικοινωνίας

ΠΑΝΩ