Data backup

21/12/2023 / Miscellaneous
data backup

Η απώλεια των δεδομένων μιας επιχείρησης επιφέρει μεγάλο αντίκτυπο στις καθημερινές λειτουργίες της, στην εμπειρία των πελατών και στα έσοδά της. Για να εξασφαλιστεί η διαφύλαξη των δεδομένων της επιχείρησης, είναι απαραίτητη η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφου των δεδομένων ή των συστημάτων και η αποθήκευσή τους σε διαφορετική τοποθεσία. Ανάλογα με τον τύπο του σχεδίου αποκατάστασης, μπορεί να γίνει από επαναφορά δεδομένων, σε περίπτωση που χαθούν ή καταστραφούν, μέχρι και αποκατάσταση ολόκληρων συστημάτων υπολογιστών.

Αντίγραφα ασφαλείας μπορούν να δημιουργηθούν για υπολογιστές τελικού χρήστη, διακομιστές αρχείων, φυσικούς διακομιστές, καθώς και υπηρεσίες cloud όπως το Office 365, το G-Suite και κινητές συσκευές.

 

1. Αποτροπή απώλειας δεδομένων

Η δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας προσφέρει ένα Plan Β, σε περίπτωση απώλειας δεδομένων λόγω τυχαίας διαγραφής, αποτυχίας λογισμικού, σφάλματος ή βλάβης συστήματος.

2. Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Σε περίπτωση καταστροφής, η επιχείρηση θα πρέπει να επαναφέρει τα συστήματα στο διαδίκτυο και τις λειτουργίες τους το συντομότερο δυνατό. Πολλές επιχειρήσεις αποτυγχάνουν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων τους, δίνοντας σε καλύτερα προετοιμασμένους ανταγωνιστές την ευκαιρία να επωφεληθούν και να αποκτήσουν νέους πελάτες.

3. Μείωση downtime

Με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, μειώνεται ο χρόνος που απαιτείται για την αναζήτηση των απολεσθέντων δεδομένων, περιορίζοντας στο ελάχιστο το χρόνο διακοπής λειτουργίας συστημάτων (downtime).

4. Απαραίτητο εργαλείο για πλάνο αποκατάστασης καταστροφών (disaster recovery plan)

Ένα αποτελεσματικό σχέδιο αποκατάστασης από δυνητικές καταστροφές παρέχει στην επιχείρηση ένα σύνολο πολιτικών, εργαλείων και διαδικασιών που εξασφαλίζουν την προστασία και την λειτουργία του οργανισμού.

5. Αρχεία (archives)

Στα αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων περιέχεται ουσιαστικά η ιστορία της επιχείρησης. Ανάλογα με τον τύπο της επιχείρησης, μπορεί να βρίσκονται αποθηκευμένα αρχεία που να χρονολογούνται από την έναρξή της.

6. Γρήγορη ανάκτηση (Quick recovery)

Διαθέτοντας ενημερωμένα αντίγραφα ασφαλείας μπορεί να γίνει μια απλή επαναφορά, σε περίπτωση κακόβουλης επίθεσης ή μόλυνσης από ιό.

7. Αποφεύγετε επιπλέον εργασία

Η ξαφνική διακοπή της πρόσβασης στα δεδομένα της επιχείρησης, λόγω λάθους ή αμέλειας, έχει ως αποτέλεσμα την επανάληψη χρονοβόρων εργασιών από την αρχή, την παύση της κανονικής ροής και την πτώση της παραγωγικότητας.

8. Έλεγχος (Auditing)

Τα αντίγραφα ασφαλείας καθιστούν τις οικονομικές και λογιστικές πληροφορίες διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή, σε περίπτωση διενέργειας ελέγχου από κάποια ρυθμιστική αρχή.

9. Ετήσια Έκθεση

Η επιχείρηση έχει τα απαραίτητα εφόδια για την ανάπτυξή της, έχοντας ως σημείο αναφοράς αποθηκευμένα δεδομένα που μπορούν να ανακτηθούν από τα αντίγραφα ασφαλείας.

10. Ηρεμία

Η ασφάλεια ότι υπάρχει συνεχής πρόσβαση σε όλες τις σημαντικές πληροφορίες καταρρίπτει οποιαδήποτε ανησυχία για το τι μπορεί να συμβεί, αν χαθούν αυτά τα πολύτιμα δεδομένα.

 

 

Στην Cloud Concept στόχο αποτελεί η αδιάλειπτη τεχνική υποστήριξη των αναγκών σας, η προσφορά managed υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η παροχή πρόσβασης σε χρήσιμες προτάσεις για την αποδοτική διαχείριση των δεδομένων σας.



Ακολουθήστε μας σε LinkedIn, FacebookInstagram ή εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μένετε ενημερωμένοι! 

ΣΥΝΔΕΣΗ

Αίτηση επικοινωνίας

ΠΑΝΩ