Virtualization και Hypervisors

31/10/2023 / Miscellaneous
virtualization-and-hypervisors

Virtualization είναι η δημιουργία πολλαπλών virtual machines που τρέχουν παράλληλα σε ένα φυσικό  σύστημα. Συναντάται σε server και σε personal computers.

Tο λογισμικό που δημιουργεί τα virtual machines και είναι υπεύθυνο για να τους κάνει allocate hardware resources λέγεται Hypervisor

Το virtualization μπορεί να γίνει με 2 τρόπους:

Α. Ο πρώτος τρόπος είναι με εγκατάσταση του Hypervisor απευθείας στο hardware. Για κάθε λειτουργικό που θέλουμε να εγκαταστήσουμε, αυτός δημιουργεί και ένα καινούριο virtual machine. Σε αυτή τη διαρρύθμιση όλος ο έλεγχος του hardware γίνεται αποκλειστικά από τον Hypervisor.

Β. O δεύτερος τρόπος είναι με εγκατάσταση του Hypervisor σε ένα ήδη υπάρχον λειτουργικό σύστημα. Σε αυτή την περίπτωση, το host λειτουργικό σύστημα κάνει την γενική επόπτευση του hardware και ο Hypervisor δεσμεύει κάποιοιους από τους πόρους του συστήματος για τα virtual machines του.

Ανάλογα με τη διαρρύθμιση του virtualization που θα επιλέξουμε, οι Hypervisors χωρίζονται σε 2 διαφορετικούς τύπους.

Type 1 Hypervisors

Τρέχουν απευθείας στο hardware του συστήματος. Συχνά αναφέρονται και ως "bare metal" ή "embedded". Type 1 Hypervisors είναι οι VmWare Esxi, Microsoft Hyper-V, Oracle VM κλπ. H χρήση τους συναντάται πιο συχνά σε server-computers, όπου ένας φυσικός server συνήθως χρησιμοποιείται από διαφορετικούς χρήστες-εταιρείες. 

Type 2 Hypervisors

Τρέχουν πάνω σε ένα σύστημα που ήδη έχει εγκατεστημένο ένα λειτουργικό. Τέτοιοι είναι οι VM Workstation, Oracle Virtualbox κλπ. Eίναι πιο εύκολοι στην εγκατάσταση και στη ρύθμιση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον καθένα στον προσωπικό του υπολογιστή. 

 

 

Στην Cloud Concept στόχο αποτελεί η αδιάλειπτη τεχνική υποστήριξη των αναγκών σας, η προσφορά managed υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η παροχή πρόσβασης σε χρήσιμες προτάσεις για την αποδοτική διαχείριση των δεδομένων σας.



Ακολουθήστε μας σε LinkedIn, FacebookInstagram ή εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μένετε ενημερωμένοι! 

ΣΥΝΔΕΣΗ

Αίτηση επικοινωνίας

ΠΑΝΩ