Η εξέλιξη του DevOps: Γιατί το platform engineering κερδίζει έδαφος

04/06/2024 / Miscellaneous
Platform engineering & DevOps

Η ιδέα πίσω από το DevOps είναι ότι συνδυάζει λειτουργίες ανάπτυξης (development) και πληροφορικής (IT operations), για να διευκολύνει τη δημιουργία και την ανάπτυξη λογισμικού. Το Platform Engineering και το DevOps είναι δύο αλληλένδετες πρακτικές που εστιάζουν στη βελτίωση της ανάπτυξης και της λειτουργίας λογισμικού.

 


Το Platform Engineering παρέχει στους προγραμματιστές αυτοματοποιημένα εργαλεία και υπηρεσίες, εστιάζοντας στη δημιουργία μιας αξιόπιστης, αποδοτικής και εύχρηστης πλατφόρμας λογισμικού που υποστηρίζει την ανάπτυξη εφαρμογών.

Το DevOps εστιάζει στην συνεργασία και τον αυτοματισμό μεταξύ ομάδων Development και Operations και βελτιώνει τη ροή εργασίας από την ανάπτυξη στην παραγωγή.

 


Οφέλη από την συνδυαστική υλοποίηση

Το Platform Engineering παρέχει την βάση για το DevOps, προσφέροντας μια αξιόπιστη και αποδοτική πλατφόρμα για ανάπτυξη και λειτουργία. Το DevOps αξιοποιεί την πλατφόρμα για να αυτοματοποιήσει εργασίες, να βελτιστοποιήσει τη ροή εργασίας και να παρέχει γρήγορα λογισμικό στους χρήστες.

Μαζί δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο σύστημα για πιο αποτελεσματική, ευέλικτη και οικονομικά αποδοτική διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού.

 


Κορυφαίος στόχος των εταιρειών που υιοθετούν το platform engineering; Η αύξηση της ταχύτητας παράδοσης προϊόντων και η βελτίωση της ασφάλειας και της συμμόρφωσης.

 


Βασικά οφέλη για τους προγραμματιστές: η αυξημένη παραγωγικότητα, το λογισμικό καλύτερης ποιότητας και ο μειωμένος χρόνος παράδοσης.

 


Ταχύτερη ανάπτυξη λογισμικού: Η αυτοματοποίηση και η συνεργασία επιταχύνουν την κυκλοφορία νέων χαρακτηριστικών.

Βελτιωμένη ποιότητα λογισμικού: Η συνεχής δοκιμή και η ενσωμάτωση μειώνουν τα σφάλματα.

Αυξημένη ευελιξία: Η πλατφόρμα και οι διαδικασίες DevOps επιτρέπουν γρήγορες προσαρμογές στις αλλαγές.

Μειωμένο κόστος: Η αυτοματοποίηση και η βελτιστοποίηση μειώνουν τα λειτουργικά έξοδα.

 


Έμφαση στην εσωτερική ασφάλεια

 

Η προσθήκη ασφάλειας διασφαλίζει ότι ο κώδικας είναι συμβατός και ασφαλής, όπως και μειώνει τον χρόνο που χρειάζονται οι προγραμματιστές για να μάθουν βασικές γραμμές ασφάλειας και συμμόρφωσης. Αυτό μπορεί να σημαίνει επιβολή εκδόσεων λογισμικού και εργαλείων, εφαρμογή σημείων αναφοράς ασφάλειας του οργανισμού ή συνεχή σάρωση για τρωτά σημεία.

 

Πηγή: computerweekly

 



Στην Cloud Concept στόχο αποτελεί η αδιάλειπτη τεχνική υποστήριξη των αναγκών σας, η προσφορά managed υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η παροχή πρόσβασης σε χρήσιμες προτάσεις για την αποδοτική διαχείριση των δεδομένων σας.



Ακολουθήστε μας σε LinkedIn, FacebookInstagram ή εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μένετε ενημερωμένοι! 

ΣΥΝΔΕΣΗ

Αίτηση επικοινωνίας

ΠΑΝΩ