Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Cloud: Προστατεύοντας τα δεδομένα μας σε έναν κόσμο διασύνδεσης

03/04/2024 / Miscellaneous
World cloud security day

Η 3η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Cloud (World Cloud Security Day), είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση για τις προκλήσεις ασφάλειας που αντιμετωπίζουμε, καθώς ο κόσμος μας βασίζεται όλο και περισσότερο στο cloud computing.

Καθώς αποθηκεύουμε και επεξεργαζόμαστε ολοένα και περισσότερα δεδομένα σε απομακρυσμένους διακομιστές cloud, αυξάνεται και η ανάγκη για ισχυρές πρακτικές ασφάλειας.

Γιατί είναι σημαντική η Ασφάλεια Cloud;

Οι απειλές στον κυβερνοχώρο εξελίσσονται συνεχώς και οι παραβιάσεις δεδομένων στο cloud αποτελούν δυστυχώς συχνό φαινόμενο. Οι επιθέσεις αυτές μπορούν να κοστίσουν στις επιχειρήσεις εκατομμύρια ευρώ και να βλάψουν σοβαρά τη φήμη τους. Ακόμη και οι απλοί χρήστες κινδυνεύουν να χάσουν ευαίσθητα δεδομένα, όπως προσωπικές πληροφορίες και οικονομικά στοιχεία.

Πώς να προστατευτείτε;

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τα δεδομένα μας στο cloud:

- Επιλέξτε έναν αξιόπιστο πάροχο cloud: Όταν επιλέγετε έναν πάροχο cloud, βεβαιωθείτε ότι διαθέτει ισχυρά μέτρα ασφαλείας. Ερευνήστε τις πολιτικές ασφαλείας τους και τις πιστοποιήσεις που κατέχουν.

- Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης: Δημιουργήστε ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για τους λογαριασμούς cloud. Ενεργοποιήστε την επαλήθευση δύο παραγόντων (2FA), όπου είναι διαθέσιμη.

- Κρυπτογραφήστε τα δεδομένα σας: Κρυπτογραφήστε τα ευαίσθητα δεδομένα σας πριν τα αποθηκεύσετε στο cloud. Αυτό προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας σε περίπτωση παραβίασης.

- Διατηρήστε ενημερωμένο το λογισμικό: Βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό των συσκευών σας και των λογαριασμών cloud σας είναι πάντα ενημερωμένο με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας.

- Να είστε προσεκτικοί με τους συνδέσμους και τα συνημμένα: Αποφύγετε το άνοιγμα ύποπτων συνδέσμων ή συνημμένων σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακόμη και αν φαίνεται να προέρχονται από γνωστούς αποστολείς.

 


Με την επιλογή αξιόπιστου παρόχου cloud, την υιοθέτηση ασφαλών πρακτικών και την ενημέρωση σχετικά με τις απειλές στον κυβερνοχώρο, μπορούμε να βοηθήσουμε στη διασφάλιση της ασφάλειας των δεδομένων μας στον κόσμο του cloud computing.



Στην Cloud Concept στόχο αποτελεί η αδιάλειπτη τεχνική υποστήριξη των αναγκών σας, η προσφορά managed υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η παροχή πρόσβασης σε χρήσιμες προτάσεις για την αποδοτική διαχείριση των δεδομένων σας.



Ακολουθήστε μας σε LinkedIn, FacebookInstagram ή εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μένετε ενημερωμένοι! 

ΣΥΝΔΕΣΗ

Αίτηση επικοινωνίας

ΠΑΝΩ