Τι αλλάζει στο Google Play Store;

04/01/2024 / Miscellaneous
Google Play & Android apps security

Η Google ανακοινώνει ενισχυμένα μέτρα προστασίας για τις εφαρμογές που δημοσιεύουν οι προγραμματιστές Android στο Google Play Store.

Οι αλλαγές αποτελούν μέρος των ευρύτερων προσπαθειών της να κρατά τις επισφαλείς εφαρμογές εκτός του Google Play store και των συσκευών των καταναλωτών. Πρόσφατα μάλιστα κυκλοφόρησε μια νέα λειτουργία σάρωσης εφαρμογών σε πραγματικό χρόνο, για την καταπολέμηση κακόβουλων εφαρμογών.

Η Google θα απαιτεί από τους νέους προγραμματιστές με ατομικούς λογαριασμούς (σε αντίθεση με τους νέους λογαριασμούς οργανισμού) να δοκιμάζουν τις εφαρμογές πριν από τη κυκλοφορία.

Oι δοκιμές θα εκτελούνται για 2 εβδομάδες ή περισσότερο και με τουλάχιστον 20 άτομα. Υποστηρίζεται από τη Google ότι αυτό θα βοηθήσει τους προγραμματιστές να εντοπίσουν σφάλματα και να αποκτήσουν σχόλια από τους χρήστες, πριν από την κυκλοφορία της εφαρμογής τους.

Σύμφωνα με την Google, οι προγραμματιστές που χρησιμοποιούν τα εργαλεία δοκιμών της έχουν τριπλάσια αύξηση σε app installs και user engagement.

Αυτό δεν αποδίδεται αποκλειστικά στα εργαλεία της, αλλά στην ανάπτυξη εφαρμογών υψηλότερης ποιότητας και στη χρήση αντίστοιχων εργαλείων δοκιμών. Πλέον, η δοκιμή εφαρμογών δεν θα είναι προαιρετική για προγραμματιστές με νέους λογαριασμούς Play Console.

 

Η Google επενδύει στη διαδικασία ελέγχου εφαρμογών.

Οι ομάδες ελέγχου θα αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην αξιολόγηση νέων εφαρμογών, για να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση με την πολιτική και ότι δεν εξαπατούν τους χρήστες, τόσο εντός όσο και εκτός του Play Store.

Η Google στοχεύει επίσης σε εφαρμογές που ζητούν αυξημένες άδειες με την κυκλοφορία του Android 14. Με αυτήν την έκδοση, οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν πιο λεπτομερείς επιλογές ροής αδειών, όπως να ζητούν πρόσβαση μόνο σε επιλεγμένες φωτογραφίες ή βίντεο αντί για το σύνολο των φωτογραφιών του χρήστη.

Επιπρόσθετα, θα παρέχονται πληροφορίες στους χρήστες σχετικά με το ποιες εφαρμογές λειτουργούν καλά στις συσκευές τους, ενώ από το 2024 θα προστεθεί σήμα που θα επισημαίνει τις επίσημες κυβερνητικές εφαρμογές.

Ως αποτέλεσμα των αλλαγών στον έλεγχο των εφαρμογών, η Google προειδοποιεί ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ελεγχθούν εφαρμογές που απαιτούν "συγκεκριμένες άδειες συσκευής", καθώς και αυτών που απευθύνονται σε παιδιά.

Οι προγραμματιστές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την προτιμώμενη προθεσμία για την εκπλήρωση αυστηρότερων απαιτήσεων επαλήθευσης, που σχετίζονται με τη δημοσίευση στο Google Play. Για όσους προγραμματιστές δεν επιλέξουν χρονικό πλαίσιο πριν από τις 29 Φεβρουαρίου 2024, η προθεσμία θα οριστεί από την Google.


Πηγή: Techcrunch 

 

 

Στην Cloud Concept στόχο αποτελεί η αδιάλειπτη τεχνική υποστήριξη των αναγκών σας, η προσφορά managed υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η παροχή πρόσβασης σε χρήσιμες προτάσεις για την αποδοτική διαχείριση των δεδομένων σας.



Ακολουθήστε μας σε LinkedIn, FacebookInstagram ή εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μένετε ενημερωμένοι! 

ΣΥΝΔΕΣΗ

Αίτηση επικοινωνίας

ΠΑΝΩ