International Cyber Expo 2023 - Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής για τον Κυβερνοχώρο

18/12/2023 / Miscellaneous
International Cyber Expo 2023

Στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Λονδίνο η International Cyber Expo, μία διεθνής συνάντηση ειδικών του κυβερνοχώρου.

Κύριος σκοπός της διοργάνωσης ήταν να συγκεντρώσει τους αρμόδιους φορείς (βιομηχανία κυβερνοασφάλειας, ακαδημαϊκό κόσμο και κυβερνήσεις) και να τους ωθήσει να συνεργαστούν στο ζήτημα της προστασίας των επιχειρήσεων και του κοινού από τις απειλές στον κυβερνοχώρο.

 

Ποια ζητήματα προβλημάτισαν τους ειδικούς κυβερνοασφάλειας το 2023;

Τα θέματα που απασχόλησαν τη φετινή Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής ήταν η Γενετική Τεχνητή Νοημοσύνη (Generative AI), η ανάγκη για στενότερη συνεργασία ως βιομηχανία, οι ελλείψεις στην ασφάλεια (cyber security) και η σημασία γεφύρωσης του χάσματος των δεξιοτήτων στον κυβερνοχώρο.

 

Παγκόσμια σύγκρουση

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές προσέγγισαν το θέμα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο μέσα από την ουκρανική οπτική, υπό το φως των πρόσφατων γεωπολιτικών γεγονότων. Δόθηκε έμφαση στις επιπτώσεις στην κυβερνοασφάλεια, στην ανάγκη για απόκτηση γνώσεων σχετικά με τις επιχειρησιακές μεθόδους των Advanced Persistent Threats (APT) και στη σημασία της ανάπτυξης στρατηγικών.

 

Grab the Mic: Women in Cyber

Κατά την εκδήλωση αυτή, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες γυναικών του κυβερνοχώρου, καθώς και συζήτηση “How to Land The Job of Your Dreams” με πάνελ διακεκριμένων ειδικών: Anne Woodley (Senior Security Specialist, Microsoft), Natasha Harley (Cyber Recruitment Specialist, Cyber Talent Partners), Palvi Sharma (CAPSLOCK trainee), Shelley Langan-Newton (CEO SQR Group) και Sunaina Ayatn (Cyber Security Consultant, AIRBUS). 

 

Cyber Wellbeing Corner 

Η γωνία ευεξίας δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει στους ειδικούς cyber security ένα χώρο ηρεμίας και αποσυμφόρησης από τα υψηλά επίπεδα στρες, που επιφέρει η απαιτητική φύση του επαγγέλματος.

 

Cyber Impact - Exploring the Ever-Evolving Cyber Landscape

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «The Cyber ​​Impact» της ITN Business, ένα πρότζεκτ που εμβαθύνει στο δυναμικό τοπίο των απειλών στον κυβερνοχώρο και προτείνει λύσεις αιχμής για την αντιμετώπισή τους.

 

Learning with Lego 

Μία διαδραστική εμπειρία με προσομοίωση πραγματικών σεναρίων hacking, επιθέσεων malware και προκλήσεων φυσικής ασφάλειας. Στόχος της άσκησης ήταν να εξεταστεί η απόκριση της ομάδας σε cyber attack και η ικανότητα λήψης των απαιτούμενων αποφάσεων και μέτρων για την προστασία της επιχείρησης.

 

Cyber Escape Room

Οι επισκέπτες συμμετείχαν σε μια σειρά ασκήσεων επίλυσης προβλημάτων, σχετικών με την συμπεριφορά στον κυβερνοχώρο και την άμυνα έναντι απειλών. Αντιμετωπίστηκαν θέματα όπως το ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing), η προστασία δεδομένων (data protection) και η ασφάλεια με κωδικό πρόσβασης (password security).

 

Τα παρασκήνια μιας κυβερνοεπίθεσης

Εξετάστηκε η αντίδραση του διοικητικού συμβουλίου σε ένα σενάριο cyber attack. Οι προσομοιώσεις ανέδειξαν τις αδυναμίες της ομάδας, τονίζοντας ποιες γνώσεις πρέπει να αποκτηθούν, προκειμένου οι επιχειρήσεις να είναι ικανές να ενισχύσουν την άμυνά τους, να εντοπίσουν επικείμενες απειλές και να εξάγουν κρίσιμες πληροφορίες.



 

Στην Cloud Concept στόχο αποτελεί η αδιάλειπτη τεχνική υποστήριξη των αναγκών σας, η προσφορά managed υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η παροχή πρόσβασης σε χρήσιμες προτάσεις για την αποδοτική διαχείριση των δεδομένων σας.



Ακολουθήστε μας σε LinkedIn, FacebookInstagram ή εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μένετε ενημερωμένοι! 

ΣΥΝΔΕΣΗ

Αίτηση επικοινωνίας

ΠΑΝΩ