9 επιλογές ανοιχτού κώδικα PaaS

16/09/2024 / Miscellaneous
Open source PaaS

Το Open source PaaS είναι μια καλή επιλογή για προγραμματιστές που θέλουν έλεγχο της φιλοξενίας και απλοποιημένη ανάπτυξη εφαρμογών. Με τα εργαλεία αυτά δεν απαιτείται ανάπτυξη βάσεων δεδομένων και απλοποιείται η συντριπτική πλειοψηφία των λειτουργιών DevOps, όπως το load balancing.

Το PaaS μειώνει τον χρόνο για την κυκλοφορία των περισσότερων προϊόντων. Παρέχει στους χρήστες περισσότερο έλεγχο σχετικά με το πού και πώς φιλοξενούνται οι εφαρμογές τους, ενώ μειώνει την προσπάθεια που απαιτείται για την κυκλοφορία των εφαρμογών στην αγορά.

 

Top 9 open source PaaS εργαλεία

 

Ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές PaaS ανοιχτού κώδικα, τα παρακάτω εννέα εργαλεία είναι από τα πιο δημοφιλή που χρησιμοποιούνται από τους μηχανικούς για να απλοποιήσουν την πολυπλοκότητα της διαχείρισης υποδομής, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες του cloud.

 

CapRover

Μπορεί να τρέξει σε οποιαδήποτε υποδομή cloud και on-premise. Οι χρήστες μπορούν να το αναπτύξουν σε οποιαδήποτε υποδομή με ένα container Docker.

 

Cloud Foundry

Χρησιμοποιεί την επεκτασιμότητα του Kubernetes. Μπορεί να αναπτυχθεί οπουδήποτε χρησιμοποιώντας το BOSH, ένα εργαλείο πολλαπλών πλατφορμών που αναπτύχθηκε από το Cloud Foundry. Η διαχείριση του Cloud Foundry γίνεται κυρίως με χρήση custom CLI και ακολουθεί μια αρθρωτή προσέγγιση στη δική του αγορά υπηρεσιών, η οποία μπορεί να βελτιωθεί με λειτουργίες όπως το log streaming και η υποστήριξη single sign-on.

 

Coolify

Ξεχωρίζει λόγω της εστίασής του στην αυτοματοποίηση σχεδόν κάθε task. Παρέχει προσαρμόσιμο built-in monitoring, αντίγραφα ασφαλείας και scripts συντήρησης server. Προσφέρει μια απλή εμπειρία ανάπτυξης. Χρειάζεται μόνο μία εντολή curl για τη λήψη και εκτέλεση του script εγκατάστασης του Coolify.

 

Dokku

Χτισμένο εξ ολοκλήρου ως μια συλλογή καλά δομημένων plugin, το Dokku μπορεί εύκολα να επεκταθεί για να εγκαταστήσει εξαρτήσεις μέσα σε ένα ενιαίο χώρο αποθήκευσης εφαρμογών, ενώ επιτρέπει επίσης υποστήριξη για πρόσθετες λειτουργίες.

 

Lagoon

Το Lagoon από το Amazee.io είναι ένα PaaS που βασίζεται στο Kubernetes. Υποστηρίζει την ανάπτυξη σε οποιαδήποτε υποδομή είτε βασίζεται στο cloud είτε είναι on-premise. Προσφέρει επίσης μια συνθετική προσέγγιση με επίκεντρο το API στη διαμόρφωση και τη διαχείριση του PaaS, δίνοντας στις ομάδες ανάπτυξης και πλατφόρμας περισσότερο έλεγχο στον τρόπο διαμόρφωσης του PaaS τους.

 

OKD

Ο πυρήνας ανοιχτού κώδικα που τροφοδοτεί το εμπορικό εργαλείο OpenShift PaaS της Red Hat, το OKD είναι μια βελτιωμένη διανομή του Kubernetes βελτιστοποιημένη για λειτουργικότητα. Σχεδιασμένο για να εκτελεί οποιοδήποτε workload Kubernetes, το OKD έχει δημιουργηθεί με γνώμονα τη χρηστικότητα της ομάδας.

 

Porter

Είναι ένα PaaS βασισμένο στο Kubernetes, με δυνατότητες self-hosting και web dashboard. Το μοντέλο δημιουργίας εσόδων του ακολουθεί την διαδρομή ενός open source πυρήνα που τροφοδοτεί μια διαχειριζόμενη υπηρεσία, με μερικές ακόμη δυνατότητες. Αντί να εκτελεί όλη την ίδια την υποδομή, το Porter παρέχει αυτόματα ένα Kubernetes cluster στον προτιμώμενο πάροχο cloud του χρήστη.

 

Rancher

Το Rancher προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών για την ανάπτυξη και τη διαχείριση Kubernetes clusters σε διάφορα cloud. Βοηθά την ανάπτυξη και τη διαχείριση των Kubernetes cluster χωρίς να παρεμποδίζεται.

Προσφέρει πληθώρα πρόσθετων λειτουργιών για τη διαχείριση χρηστών, clusters και οργανισμών σε μια κεντρική τοποθεσία. Αν και το εργαλείο γραμμής εντολών του λειτουργεί ως επέκταση του υπάρχοντος εργαλείου kubectl, το GUI του παρέχει εξαιρετικές λειτουργίες για την ανάπτυξη και τη διαχείριση εφαρμογών cloud.

 

Tsuru

Μπορεί να αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας το Docker σχεδόν σε οποιαδήποτε υποδομή με λίγες μόνο εντολές. Απαιτεί περισσότερα βήματα διαμόρφωσης από άλλα εργαλεία PaaS ανοιχτού κώδικα που βασίζονται σε Docker, όπως το CapRover. Οι χρήστες μπορούν επίσης να εγκαταστήσουν το Tsuru χρησιμοποιώντας πακέτα Debian ή pre-built binaries ή δημιουργώντας το από την πηγή. Το Tsuru δίνει έμφαση στην επεκτασιμότητα και την ευκολία χρήσης για προγραμματιστές.

 

Πηγή: techtarget.com





Στην Cloud Concept στόχο αποτελεί η αδιάλειπτη τεχνική υποστήριξη των αναγκών σας, η προσφορά managed υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η παροχή πρόσβασης σε χρήσιμες προτάσεις για την αποδοτική διαχείριση των δεδομένων σας.



Ακολουθήστε μας σε LinkedIn, FacebookInstagram ή εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μένετε ενημερωμένοι! 

ΣΥΝΔΕΣΗ

Αίτηση επικοινωνίας

ΠΑΝΩ