Η σημασία του MISD project για το μέλλον του cloud

17/06/2024 / Miscellaneous
MISD project for sustainable cloud computing

Το MODULAR INTEGRATED SUSTAINABLE DATACENTER project (MISD) λαμβάνει 1,2 δις ευρώ κρατικής ενίσχυσης από επτά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το έργο αποτελεί μέρος ενός κρίσιμου προγράμματος για την ταχεία παρακολούθηση της συμμετοχής της Ευρώπης στην καινοτομία στις τεχνολογίες Cloud και Edge, συγκεκριμένα στο πρόγραμμα Έργα Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος – Υποδομές και Υπηρεσίες Cloud (IPCEI-CIS), το οποίο έλαβε την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 5 Δεκεμβρίου 2023.

Μια κοινοπραξία έργου που αποτελείται από τις Deerns, Asperitas, BetterBe, Eurofiber, NBIP (Ολλανδικός Εθνικός Οργανισμός Διαχείρισης Παρόχων Διαδικτύου), TNO και University of Twente στην Ολλανδία. Το χρονοδιάγραμμα του έργου MISD εκτείνεται σε πέντε χρόνια, από το 2024 έως το 2029.


Ο πρωταρχικός στόχος περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου αρθρωτού συστήματος που θα βρίσκεται κοντά στους τελικούς χρήστες (Edge computing) που δίνει προτεραιότητα στη μείωση της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας με στοχευμένη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα άνω του 50%.


Η κοινοπραξία MISD θα σχεδιάσει, θα αναπτύξει και θα επικυρώσει καινοτόμες λύσεις, τόσο σε hardware όσο και σε software. Στοχεύει στον επαναπροσδιορισμό του σχεδιασμού και της λειτουργίας των datacenter, καθιερώνοντας νέα βιομηχανικά σημεία αναφοράς για την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και τη συνεργασία.


Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη πρωτοποριακών τεχνολογιών που ξεπερνούν τα υπάρχοντα παγκόσμια πρότυπα αιχμής και επιτρέπουν:

- πρόοδο στην επεξεργασία δεδομένων

- λιγότερες τεχνολογικές εξαρτήσεις

- λιγότερη αναστάτωση της αγοράς

- βελτιωμένη εφαρμογή

- βελτιωμένη αμοιβαία ανταλλαγή δεδομένων

 


Σύμφωνα με τον commissioner της Ε.Ε. Thierry Breton, «Το IPCEI είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη πρωτοποριακής καινοτομίας στις τεχνολογίες Cloud και Edge που πληρούν τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις για διαλειτουργικότητα, απόρρητο δεδομένων, βιωσιμότητα και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Θα παρέχει επίσης τις τεχνολογίες και τις λύσεις για την επίτευξη των στόχων μας για τη Στρατηγική Ψηφιακής Δεκαετίας για το 2030: 75% απορρόφηση του cloud από επιχειρήσεις της Ε.Ε. και περισσότερα από 10.000 edge nodes σε όλη την Ευρώπη. Με αυτό το IPCEI, η Ευρώπη θα ενισχύσει την ηγετική της θέση στην καινοτομία στις υπηρεσίες επεξεργασίας δεδομένων επόμενης γενιάς.»



Στην Cloud Concept στόχο αποτελεί η αδιάλειπτη τεχνική υποστήριξη των αναγκών σας, η προσφορά managed υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η παροχή πρόσβασης σε χρήσιμες προτάσεις για την αποδοτική διαχείριση των δεδομένων σας.



Ακολουθήστε μας σε LinkedIn, FacebookInstagram ή εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μένετε ενημερωμένοι! 

ΣΥΝΔΕΣΗ

Αίτηση επικοινωνίας

ΠΑΝΩ