Διεθνής Ημέρα για την Καθολική Πρόσβαση στην Πληροφορία

28/09/2024 / Miscellaneous
International Day for Universal Access to Information

Σήμερα, 28 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Διεθνή Ημέρα Καθολικής Πρόσβασης στην Πληροφορία!

Από το 2016, ο εορτασμός της που υποστηρίζεται από την UNESCO εκτείνεται από 20 έως 26 χώρες, ευαισθητοποιώντας το Δικαίωμά μας στην Πρόσβαση στις Πληροφορίες.

Η Διεθνής Ημέρα για την Καθολική Πρόσβαση στην Πληροφορία στοχεύει στη διάδοση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανάγκη επέκτασης των νόμων που αφορούν την πληροφόρηση και την πραγματική εφαρμογή τους.

Η Παγκόσμια Διάσκεψη του 2024 για την Καθολική Πρόσβαση στην Πληροφορία θα φιλοξενηθεί από την κυβέρνηση της Γκάνα και την UNESCO στις 1-2 Οκτωβρίου 2024, με θέμα την «Επικράτηση της πρόσβασης στην πληροφορία και τη συμμετοχή στον δημόσιο τομέα».

 


Ο ρόλος του cloud στην καθολική πρόσβαση στην πληροφορία

Το cloud computing έχει αναδειχθεί ως ένας από τους πιο σημαντικούς καταλύτες της ψηφιακής επανάστασης, μεταμορφώνοντας τον τρόπο με τον οποίο αποθηκεύουμε, διαχειριζόμαστε και μοιραζόμαστε δεδομένα. Η δημοκρατικοποίηση της τεχνολογίας που επιφέρει το cloud έχει ως αποτέλεσμα την ευρύτερη και πιο αποτελεσματική πρόσβαση στην πληροφορία, με σημαντικά οφέλη για επιχειρήσεις, οργανισμούς και άτομα.


Μειωμένο κόστος και ευελιξία

Το cloud είναι προσιτό σε ένα ευρύ φάσμα χρηστών. Μικρές επιχειρήσεις και οργανισμοί δεν χρειάζεται πλέον να επενδύσουν σε ακριβό εξοπλισμό και υποδομές, καθώς μπορούν να αξιοποιήσουν τους πόρους του cloud κατ' απαίτηση, πληρώνοντας μόνο για ό,τι χρησιμοποιούν. Αυτή η ευελιξία επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προσαρμόζονται γρήγορα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς και να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους χωρίς σημαντικούς περιορισμούς.


Βελτίωση της διαθεσιμότητας των δεδομένων

Χάρη στην πρόσβαση μέσω διαδικτύου, οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα τους από οπουδήποτε και οποτεδήποτε, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή. Οι υπηρεσίες cloud παρέχουν συνήθως υψηλά επίπεδα διαθεσιμότητας, εξασφαλίζοντας ότι τα δεδομένα είναι προσβάσιμα συνεχώς, ακόμη και σε περίπτωση απρόβλεπτων γεγονότων.


Συνεργασία μεταξύ ομάδων και οργανισμών

Η κοινή χρήση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και η χρήση εργαλείων συνεργασίας που βασίζονται στο cloud, όπως το Google Workspace και το Microsoft 365, επιτρέπουν σε ομάδες που βρίσκονται σε διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες να εργάζονται πιο αποτελεσματικά και να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους.


Προώθηση της καινοτομίας

Οι προγραμματιστές μπορούν να αναπτύξουν και να αναπτύξουν εφαρμογές πολύ πιο γρήγορα και με χαμηλότερο κόστος, χάρη στις υπηρεσίες cloud. Αυτό επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δοκιμάσουν νέες ιδέες, να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες και να ανταποκριθούν γρήγορα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών.


Βελτίωση της ασφάλειας των δεδομένων

Οι πάροχοι υπηρεσιών cloud επενδύουν σημαντικούς πόρους στην ανάπτυξη και εφαρμογή προηγμένων συστημάτων ασφαλείας, τα οποία προστατεύουν τα δεδομένα των πελατών τους από απειλές όπως οι κυβερνοεπιθέσεις. Οι υπηρεσίες cloud είναι συχνά συμβατές με τους πιο αυστηρούς κανονισμούς για την προστασία των δεδομένων, όπως το GDPR.


Το cloud computing έχει μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και χρησιμοποιούμε την πληροφορία. Έχει καταστήσει την τεχνολογία πιο προσιτή, ευέλικτη και ισχυρή, συμβάλλοντας σημαντικά στην επέκταση της πρόσβασης στην πληροφορία και στην προώθηση της καινοτομίας σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.





Στην Cloud Concept στόχο αποτελεί η αδιάλειπτη τεχνική υποστήριξη των αναγκών σας, η προσφορά managed υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η παροχή πρόσβασης σε χρήσιμες προτάσεις για την αποδοτική διαχείριση των δεδομένων σας.



Ακολουθήστε μας σε LinkedIn, FacebookInstagram ή εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μένετε ενημερωμένοι! 

ΣΥΝΔΕΣΗ

Αίτηση επικοινωνίας

ΠΑΝΩ