3 Τρόποι για να αυξήσετε την ασφάλεια του Kubernetes

18/07/2024 / Miscellaneous
How to protect your app on Kubernetes

Η Red Hat ρώτησε 600 DevOps, μηχανικούς και επαγγελματίες ασφάλειας και διαπίστωσε ότι αρκετός κόσμος δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στη χρήση του Kubernetes. Το Kubernetes είναι ένα εξαιρετικά προσαρμόσιμο εργαλείο, με διάφορες επιλογές διαμόρφωσης.

Από την έρευνα της Red Hat, που δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουνίου, προέκυψε ότι η προσαρμοστικότητα αποτελεί ένα χαρακτηριστικό του Kubernetes που προβληματίζει αρκετούς οργανισμούς. Ένα μεγάλο μέρος από τους οργανισμούς που έλαβαν μέρος στην έρευνα φαίνεται να ανησυχεί για τη στάση ασφαλείας μιας εφαρμογής, λόγω εσφαλμένων διαμορφώσεων στο container και στο περιβάλλον Kubernetes.

Ενώ αυτές οι ανησυχίες είναι δικαιολογημένες, η απάντηση βρίσκεται στις ενδελεχείς διαδικασίες ασφαλείας. Για παράδειγμα, η εφαρμογή αυτοματοποιημένης, συνεχούς σάρωσης ασφαλείας μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό και τη διόρθωση κοινών ευπαθειών, όπως και στη σωστή διαμόρφωση των στοιχείων.

>> Η ολοκληρωμένη ανάλυση του Kubernetes και των στοιχείων του container μπορεί να εντοπίσει τρωτά σημεία και λάθη, για να σας βοηθήσει να εφαρμόσετε στοχευμένα μέτρα αποκατάστασης σε όλο το περιβάλλον του container.

>> Ισχυρά μέτρα ασφαλείας προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις εφαρμογών αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τους κινδύνους και  προστατεύουν ευαίσθητα δεδομένα.

>> Φιλικοί προς το χρήστη έλεγχοι ασφαλείας, που ενσωματώνονται σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής της εφαρμογής, βελτιώνουν τη συμμόρφωση και μειώνουν τον κίνδυνο ανθρώπινου λάθους.

 


| Οι οργανισμοί χρησιμοποιούν εργαλεία ανοιχτού κώδικα για την ασφάλεια του Kubernetes.

 

Τα Containers και το Kubernetes μπορούν να επιταχύνουν την ανάπτυξη εφαρμογών σε υβριδικά περιβάλλοντα cloud. Ενσωματώστε μέτρα ασφαλείας σε όλο τον κύκλο ζωής της εφαρμογής σας, ώστε να προστατεύεται χωρίς να επιβραδύνεται η ανάπτυξή της ή να αυξάνεται η πολυπλοκότητά της.

 


3 Τρόποι για να αυξήσετε την ασφάλεια των cloud-native περιβαλλόντων

 


1. Χρησιμοποιήστε εγγενείς ελέγχους ασφαλείας του Kubernetes

Η εγγενής ασφάλεια του Kubernetes χρησιμοποιεί δηλωτικά δεδομένα και εγγενή στοιχεία ελέγχου για την προστασία του workload του container.

- Αναλύστε τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα στο Kubernetes για να αποκτήσετε πληροφορίες κινδύνου σχετικά με τη διαχείριση διαμόρφωσης, τη συμμόρφωση, την τμηματοποίηση και τα τρωτά σημεία.

- Απλοποιήστε και επιταχύνετε την ανάλυση και το troubleshooting, χρησιμοποιώντας την ίδια υποδομή και στοιχεία ελέγχου, για ανάπτυξη και ασφάλεια.

- Μειώστε τις επιχειρησιακές συγκρούσεις με αυτοματισμούς ασφαλείας και scaling.

 


2. Επεκτείνετε την ασφάλεια σε όλους τους κύκλους ζωής της εφαρμογής

Η εστίαση στην ασφάλεια κατά τη διάρκεια όλων των φάσεων του κύκλου ζωής της εφαρμογής θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να μειώσετε τα πιθανά τρωτά σημεία έγκαιρα, μειώνοντας τον κίνδυνο παραβιάσεων δεδομένων, κυβερνοεπιθέσεων και έκθεσης στους χρήστες.

- Ενσωματώστε τις βέλτιστες πρακτικές DevSecOps και εσωτερικές ρυθμίσεις σε ελέγχους διαμόρφωσης στην πλατφόρμα ασφαλείας.

- Αυτοματοποιήστε τις αξιολογήσεις ασφαλείας των διαμορφώσεων, χρησιμοποιώντας το container και την πλατφόρμα Kubernetes.

 


3. Υιοθετήστε εργαλεία που υποστηρίζουν πρακτικές DevSecOps

Οι σωστές τεχνολογίες και λύσεις ασφαλείας μπορούν να αυξήσουν τη συνεργασία μεταξύ των ομάδων development, security και operations.

- Χρησιμοποιήστε το container και την πλατφόρμα Kubernetes για να εκτελέσετε αξιολογήσεις κινδύνου και να παρέχετε ελέγχους ασφαλείας.

- Υιοθετήστε εργαλεία που μπορούν να εντοπίσουν και να εξηγήσουν τα τρωτά σημεία σε ενεργά deployments για να κατανοήσετε και να εφαρμόσετε πρακτικές που εστιάζουν στην ασφάλεια.



Στην Cloud Concept στόχο αποτελεί η αδιάλειπτη τεχνική υποστήριξη των αναγκών σας, η προσφορά managed υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η παροχή πρόσβασης σε χρήσιμες προτάσεις για την αποδοτική διαχείριση των δεδομένων σας.



Ακολουθήστε μας σε LinkedIn, FacebookInstagram ή εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μένετε ενημερωμένοι! 

ΣΥΝΔΕΣΗ

Αίτηση επικοινωνίας

ΠΑΝΩ