GenAI: Τι έδειξαν 11 έρευνες κυβερνοασφάλειας

04/09/2024 / Miscellaneous
GenAI & cybersecurity

Το Generative AI βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής καινοτομίας, αναδιαμορφώνοντας τις βιομηχανίες και ξεκλειδώνοντας νέες δυνατότητες.



| Τι έδειξαν έρευνες της Help Net Security για το GenAΙ;


1. Οι μικρότερες επιχειρήσεις παραβλέπουν τα μέτρα ασφαλείας.

Αν και το 89% των οργανισμών θεωρούν τα εργαλεία GenAI όπως το ChatGPT ως δυνητικό κίνδυνο ασφάλειας, το 95% τα χρησιμοποιεί ήδη με κάποιο τρόπο στις επιχειρήσεις του.

 

2. Η δημοτικότητα του ChatGPT προκαλεί παγκόσμια αύξηση των επενδύσεων στην τεχνητή νοημοσύνη.

Αν και η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι νέα τεχνολογία – οι εταιρείες έχουν επενδύσει πολλά σε προγνωστική και ερμηνευτική τεχνητή νοημοσύνη εδώ και χρόνια – η ανακοίνωση της σειράς GPT-3.5 από το OpenAI στα τέλη του 2022 τράβηξε την προσοχή του κόσμου και προκάλεσε μια αύξηση των επενδύσεων σε γενετική τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με την IDC.

 

3. Οι ηγέτες της τεχνολογίας αγωνίζονται να συμβαδίσουν με τις εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης.

Νέα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί πρόκληση για τους οργανισμούς, με μόνο το 15% των παγκόσμιων ηγετών της τεχνολογίας να αναφέρουν ότι είναι προετοιμασμένοι για τις απαιτήσεις της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης και το 88% να λένε ότι είναι απαραίτητη η αυστηρότερη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με τον Harvey Nash.

 

4. Οι εταιρείες έχουν καλούς λόγους να ανησυχούν για το Gen AI.

Ανεξάρτητα από τους κινδύνους, υπάρχει αισιοδοξία για τα οφέλη του Generative AI: το 82% των ερωτηθέντων ανέφερε υψηλή εμπιστοσύνη ότι το GenAI τους παρέχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

 

5. Οι ηγέτες στην ασφάλεια έχουν καλούς λόγους να φοβούνται τις επιθέσεις που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Το Generative AI βρίσκεται πιθανότατα πίσω από τις αυξήσεις τόσο στον όγκο όσο και στην πολυπλοκότητα των επιθέσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν βιώσει οι οργανισμοί τους τελευταίους μήνες και είναι ακόμη νωρίς, σύμφωνα με την Abnormal Security.

 

6. Μόνο ένα κλάσμα των ηγετών στο τομέα της διαχείρισης κινδύνου είναι προετοιμασμένοι για απειλές GenAI.

Οι κορυφαίες ανησυχίες για τη δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης των εταιρειών περιλαμβάνουν ζητήματα απορρήτου δεδομένων και κυβερνοχώρου (65%), υπαλλήλους που λαμβάνουν αποφάσεις με βάση ανακριβείς πληροφορίες (60%), κατάχρηση εργαζομένων και ηθικούς κινδύνους (55%) και κινδύνους πνευματικής ιδιοκτησίας (34%).

 

7. Οι επενδύσεις GenAI αναμένονται να φτάσουν τα 143 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027.

Τα τμήματα software GenAI θα δουν την ταχύτερη ανάπτυξη το 2023-2027 με τις πλατφόρμες/μοντέλα GenAI να φέρουν ετήσιο συντελεστή ανάπτυξης 96,4% και την ανάπτυξη εφαρμογών GenAI (AD&D) και το λογισμικό εφαρμογών 82,7%.

 

8. Δεξιότητες GenAI για επιχειρηματική ανάπτυξη.

Κάθε οργανισμός πρέπει να δημιουργήσει έναν νέο χάρτη δεξιοτήτων για τις βασικές τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και την ανάπτυξη του GenAI σε κλίμακα στον οργανισμό. Οι οργανισμοί θα πρέπει επίσης να δημιουργήσουν εξατομικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης για σημαντικούς ρόλους.

 

9. Οι εταιρείες εξακολουθούν να μην ξέρουν πώς να χειριστούν τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης.

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες σχετικά με το Gen AI είναι η πιθανότητα παρερμηνείας. Όταν δεν μπορεί να δώσει μια σωστή απάντηση σε μια ερώτηση, αρχίζει να την εφευρίσκει σε μια διαδικασία που ονομάζεται «παραίσθηση τεχνητής νοημοσύνης».

 

10. Η Gen AI παρασύρει τους DevOps και τους SecOps σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Το 45% των ηγετών του SecOps έχουν ήδη εφαρμόσει το Generative AI στη διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού, σε σύγκριση με το 31% για το DevOps. Οι ηγέτες του SecOps βλέπουν μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρόνου, με το 57% να λέει ότι το Gen AI τους εξοικονομεί τουλάχιστον 6 ώρες την εβδομάδα σε σύγκριση με μόλις το 31% των ερωτηθέντων DevOps.

 

11. Ανησυχία για τις επιπτώσεις στην ασφάλεια του SaaS.

Το 23% των ερωτηθέντων είπε ότι οι εφαρμογές παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης είναι το πιο ανησυχητικό ζήτημα ασφάλειας SaaS. Οι ηγέτες πληροφορικής πρέπει να συνυπολογίσουν τα αποτελέσματα της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT, στη συνολική τους προσέγγιση ασφάλειας SaaS.

 

Πηγή: helpnetsecurity

 

Microsoft 365 Business


Η εφαρμογή Microsoft 365 Business φιλοξενεί όλες τις εφαρμογές του Microsoft Office, με πρόσθετες εξελιγμένες δυνατότητες. Το Office 365, πέραν της υπηρεσίας ταχυδρομείου Outlook, περιλαμβάνει τις εφαρμογές SharePointSkype for Business, Teams και Office.

Επιπλέον, προφυλάσσει τους χρήστες του Microsoft 365 με το Microsoft Secure Score, ένα εργαλείο ανάλυσης ασφάλειας, δίνοντας πλήρη εικόνα του τρέχοντος επιπέδου προστασίας.

Το Microsoft Security παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την υποδομή σας, τις οποίες μπορείτε να αξιοποιήσετε για να βελτιώσετε την ασφάλεια των εφαρμογών και των συσκευών σας. Σας βαθμολογεί με βάση τους ελέγχους ασφαλείας που έχετε εφαρμόσει στην υποδομή σας και παρέχει συστάσεις για τη βελτίωση του Secure Score.

Microsoft Secure Score

 

Η βαθμολογία υπολογίζεται με την ανάλυση της τακτικής δραστηριότητας και των ρυθμίσεων ασφαλείας στο Microsoft 365, δείχνοντας κατά πόσο η επιχείρηση είναι συμμορφωμένη με τις πολιτικές προστασίας της Microsoft.

Εφαρμόζοντας τις βέλτιστες πρακτικές που συνιστώνται από τη Microsoft, ενισχύετε την ασφάλειά σας και μειώνετε την πιθανότητα επιθέσεων!

 

| Το Microsoft 365 είναι ο μοναδικός πάροχος email που παρέχει προστασία από phishing email.



Στην Cloud Concept στόχο αποτελεί η αδιάλειπτη τεχνική υποστήριξη των αναγκών σας, η προσφορά managed υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η παροχή πρόσβασης σε χρήσιμες προτάσεις για την αποδοτική διαχείριση των δεδομένων σας.



Ακολουθήστε μας σε LinkedIn, FacebookInstagram ή εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μένετε ενημερωμένοι! 

ΣΥΝΔΕΣΗ

Αίτηση επικοινωνίας

ΠΑΝΩ