Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας (ECSM) 2024

03/10/2024 / Miscellaneous
European Cybersecurity Month 2024

Ο Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας (ECSM) είναι η ετήσια εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι αφιερωμένη στην προώθηση της κυβερνοασφάλειας μεταξύ των πολιτών και των οργανισμών της ΕΕ.

Η καμπάνια ECSM συντονίζεται από το European Union Agency for Cybersecurity (ENISA) και την Ευρωπαϊκή Commission, ενώ υποστηρίζεται από κράτη μέλη της ΕΕ και εκατοντάδες συνεργάτες.

Ο Οργανισμός της ΕΕ για την Κυβερνοασφάλεια συντονίζει την οργάνωση της εκστρατείας ECSM λειτουργώντας ως «κόμβος» για όλα τα συμμετέχοντα κράτη μέλη και θεσμικά όργανα της ΕΕ και παρέχοντας προτάσεις ειδικών, δημιουργώντας συνέργειες και προωθώντας κοινά μηνύματα μεταξύ των πολιτών της ΕΕ, των επιχειρήσεων και της δημόσιας διοίκησης.

Κάθε Οκτώβριο, πραγματοποιούνται εκατοντάδες δραστηριότητες σε όλη την Ευρώπη, με συνέδρια, εργαστήρια, trainings, webinars και παρουσιάσεις για την προώθηση της ψηφιακής ασφάλειας. Οι διοργανωτές παρέχουν γνώσεις και εργαλεία, δημοσιεύοντας νέο υλικό και παρέχοντας συμβουλές εμπειρογνωμόνων για διάφορα θέματα κυβερνοασφάλειας.

Από το 2012, ο Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας επιτυγχάνει τις βασικές του προτεραιότητες συγκεντρώνοντας μέρη από όλη την Ευρώπη με το σύνθημα «Η κυβερνοασφάλεια είναι μια κοινή ευθύνη» για να ενωθούν ενάντια στις απειλές στον κυβερνοχώρο. Το 2020 το «Think Before U Click» έγινε το επίσημο σύνθημα της καμπάνιας ECSM.

Σε ποσοστό 35%, η απώλεια ή διαρροή των εταιρικών δεδομένων είναι ολοκληρωτικά καταστροφική για την ίδια την επιχείρηση. Στη C2 έχουμε υιοθετήσει ένα σύνολο τεχνολογιών και διαδικασιών ώστε τα δεδομένα των πελατών μας να είναι πάντα ασφαλή.

 

Η Cloud Concept είναι ο μοναδικός Έλληνας Cloud Provider με πιστοποίηση PCI DSS ως Service Provider Level 2.



Στην Cloud Concept στόχο αποτελεί η αδιάλειπτη τεχνική υποστήριξη των αναγκών σας, η προσφορά managed υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η παροχή πρόσβασης σε χρήσιμες προτάσεις για την αποδοτική διαχείριση των δεδομένων σας.



Ακολουθήστε μας σε LinkedIn, FacebookInstagram ή εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μένετε ενημερωμένοι! 

ΣΥΝΔΕΣΗ

Αίτηση επικοινωνίας

ΠΑΝΩ