Βελτιστοποίηση του υπάρχοντος cloud storage ή ριζική αλλαγή;

25/06/2024 / Miscellaneous
Cloud storage optimization tips

Οι παρακάτω τακτικές μπορούν να βοηθήσουν έναν οργανισμό να αναλύσει τα οφέλη της βελτιστοποίησης του cloud storage σε σχέση με τον επαναπατρισμό. Ο οργανισμός θα πρέπει πρώτα να αναλύσει προσεκτικά το περιβάλλον cloud storage για να αποφασίσει πώς θα προχωρήσει σχετικά με την τοποθεσία.

Cloud optimization (βελτιστοποίηση) είναι η διαδικασία σωστής επιλογής και ανάθεσης πόρων σε ένα workload ή μια εφαρμογή. Όταν η απόδοση του workload, η συμμόρφωση και το κόστος εξισορροπούνται σωστά και συνεχώς με την καλύτερη δυνατή υποδομή σε πραγματικό χρόνο, τότε επιτυγχάνεται αποτελεσματικότητα.

Cloud repatriation (επαναπατρισμός) είναι η μεταφορά δεδομένων, εφαρμογών ή workload από περιβάλλον public cloud σε ένα private cloud ή σε υποδομή εσωτερικής εγκατάστασης.

 


Γιατί ο οργανισμός μεταφέρθηκε σε περιβάλλον cloud storage;

Εξετάστε εάν θα υπάρξουν οικονομικά οφέλη με την επιστροφή των πόρων αποθήκευσης στον οργανισμό. Η επιστροφή των συστημάτων αποθήκευσης στην εταιρεία μπορεί να επηρεάσει τις απαιτήσεις σε χώρο (storage racks) και την επένδυση σε εκπαίδευση ή πρόσληψη προσωπικού.

Εάν ο οργανισμός αποφασίσει να ξεκινήσει μία διαδικασία βελτιστοποίησης cloud storage, καθορίστε τον επιθυμητό στόχο ετήσιας εξοικονόμησης και βελτιωμένης απόδοσης. Μια τέτοια ανάλυση μπορεί να υποδείξει ότι μια εναλλακτική διαμόρφωση, όπως μια πλατφόρμα hybrid cloud και on-site storage, είναι η πιο οικονομική επιλογή.

 


Βελτιστοποίηση κόστους

Το κόστος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας όσον αφορά το cloud storage. Οι ακόλουθες ενέργειες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση και τον καλύτερο έλεγχο του κόστους:

- Αναγνωρίστε το κόστος ανά επιχειρηματική δραστηριότητα. Κάποια ποσά πιθανόν να είναι μη ανιχνεύσιμα και τόσο χαμηλά που να μην μπορούν να αντιστοιχιστούν σε κάποια συγκεκριμένη δαπάνη.

- Προσδιορίστε εάν ο πάροχος cloud προσφέρει προβλέψιμη τιμολόγηση ή άλλες επιλογές τιμολόγησης.

- Ενοποιήστε πόρους και καταργήστε αυτούς που δεν χρησιμοποιούνται. Βεβαιωθείτε ότι οι πόροι cloud storage που χρησιμοποιούνται είναι κατάλληλοι για την επιχείρηση.

- Καθορίστε την καταλληλότερη διαμόρφωση των πόρων αποθήκευσης για μια εφαρμογή ή workload μαζί με τις υποστηρικτικές απαιτήσεις διαχείρισης δεδομένων.

- Μέρος της διαχείρισης δεδομένων αποτελεί η καταστροφή αρχείου που δεν είναι πια απαραίτητο. Βεβαιωθείτε ότι ο οργανισμός καταστρέφει δεδομένα σύμφωνα με την πολιτική διαχείρισης δεδομένων, καθώς συμβάλλει στη μείωση των απαιτήσεων χωρητικότητας storage και του σχετικού κόστους.

- Ελέγξτε και ενημερώστε τον προϋπολογισμό αποθήκευσης, ώστε να αντικατοπτρίζει το πραγματικό κόστος αποθήκευσης στο cloud.

- Αναζητήστε κάποιο πρόγραμμα τιμολόγησης που να δεσμεύει instances για συγκεκριμένη χρονική περίοδο και να σας προσφέρει έκπτωση με εκ των προτέρων πληρωμή.

- Η επιλογή ενός μόνο προμηθευτή θα μπορούσε να δημιουργήσει εκπτώσεις μέσω μεγάλων αγορών αποθηκευτικού χώρου.

 


Λειτουργική βελτιστοποίηση

Ενώ οι ευκαιρίες βελτιστοποίησης cloud storage συνήθως αφορούν το κόστος, τα CSP προσφέρουν επίσης πολλές λειτουργικές επιλογές. Ο πάροχος μπορεί να τιμολογήσει τις επιλογές αποθήκευσης ξεχωριστά ή να τις συνδυάσει με άλλες δυνατότητες.

 

Πηγή: techtarget



Στην Cloud Concept στόχο αποτελεί η αδιάλειπτη τεχνική υποστήριξη των αναγκών σας, η προσφορά managed υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η παροχή πρόσβασης σε χρήσιμες προτάσεις για την αποδοτική διαχείριση των δεδομένων σας.



Ακολουθήστε μας σε LinkedIn, FacebookInstagram ή εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μένετε ενημερωμένοι! 

ΣΥΝΔΕΣΗ

Αίτηση επικοινωνίας

ΠΑΝΩ