Μετεγκατάσταση σε cloud storage

23/09/2024 / Miscellaneous
Cloud storage migration

Η ζήτηση για cloud storage παραμένει ισχυρή καθώς οι εταιρείες επωφελούνται από το κόστος και την επεκτασιμότητά του.

 

Οι διαχειριστές πρέπει να διαχειρίζονται τεχνικά εμπόδια, να προλαμβάνουν τους κινδύνους απώλειας δεδομένων και να διατηρούν την επιχειρηματική συνέχεια. Για να εξασφαλίσουν μια επιτυχημένη μετάβαση, οι εταιρείες θα πρέπει να ακολουθούν τις βέλτιστες πρακτικές μετεγκατάστασης σε cloud storage.

Με αυτόν τον τρόπο, θα μεγιστοποιήσουν τα οφέλη της μετεγκατάστασης, θα ξεπεράσουν προκλήσεις και θα δημιουργήσουν ένα πιο αποτελεσματικό και οικονομικό περιβάλλον αποθήκευσης στο cloud.

 


Φτιάχνοντας το σχέδιο μετεγκατάστασης

 


1. Κατανοήστε τις τεχνικές προδιαγραφές της νέας τοποθεσίας

Δεδομένου ότι κάθε πλατφόρμα cloud storage έχει διαφορετικούς κανόνες και προδιαγραφές, θα πρέπει να γνωρίζετε ποιοι τύποι αρχείων επιτρέπονται, ποια είναι τα όρια χαρακτήρων ονόματος αρχείου, φακέλου και file path. Καθένα από αυτά θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν πίσω τα δεδομένα ή να καταστραφούν.

 

2. Αξιολογήστε τη συνδεσιμότητα δικτύου

Εξετάστε τις επιλογές συνδεσιμότητας δικτύου, συμπεριλαμβανομένων των bandwidth και latency. Επαληθεύστε τα data centers, τις διευθύνσεις IP και τις περιοχές όπου ο οργανισμός αποθηκεύει αυτήν τη στιγμή τα δεδομένα και πού θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα μετά τη μετακίνηση. Επαληθεύστε εάν η νέα πλατφόρμα παρέχει άμεσες συνδέσεις και VPN για να εξασφαλίσετε ασφαλή συνδεσιμότητα.

 

3. Επιβεβαιώστε την ασφάλεια και τη συμμόρφωση

Επιβεβαιώστε ότι ο νέος πάροχος cloud storage προσφέρει επιλογές ασφαλείας, όπως κρυπτογράφηση, ανίχνευση και πρόληψη απειλών ή συμμόρφωση με πρότυπα (π.χ. SOC 2, ISO 27001).

 

4. Μειώστε τον αντίκτυπο στον χρήστη

Τα αρχεία και οι φάκελοι πρέπει να μετακινούνται χωρίς αλλαγές σε ονόματα, άδειες, metadata και χαρακτηριστικά αρχείων, προκειμένου να αποφύγετε το downtime ή άλλα ζητήματα.

 

5. Καθορίστε το εύρος της μετάβασης και το χρονοδιάγραμμα

Δημιουργήστε μια λίστα προτεραιότητας, καθώς η πρόσβαση στο cloud storage ποικίλλει. Η λίστα θα πρέπει να καθορίζει τη σειρά με την οποία κινούνται τα data stores και να λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως ο αντίκτυπος για την επιχείρηση, η πολυπλοκότητα και τυχόν dependencies. Μια σταδιακή προσέγγιση που ξεκινά με λιγότερο κρίσιμο ή αυτόνομο χώρο αποθήκευσης μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα.

 

6. Επικοινωνείτε άμεσα και τακτικά

Ενημερώστε τα μέλη της ομάδας, τα ενδιαφερόμενα μέρη και χρήστες που επηρεάζονται για το σχέδιο μετεγκατάστασης. Επικοινωνήστε το χρονοδιάγραμμα και τα dependencies όπως απαιτείται, ώστε να μπορούν να προετοιμαστούν για πιθανά downtime ή αλλαγές στις ροές εργασίας τους κατά τη μετάβαση στο cloud.

 

7. Ολοκληρώστε τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν μετά τη μετάβαση

Παρακολουθήστε τη νέα τοποθεσία για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν. Επαληθεύστε στοιχεία όπως time-to-live values, επίπεδα bandwidth και connection strings. Απενεργοποιήστε την παλιά θέση αποθήκευσης και ελέγξτε τη λήξη της προηγούμενης συνδρομής.

 


Οφέλη και προκλήσεις

 


Οι προμηθευτές αποθήκευσης cloud προσαρμόζουν τακτικά τα μοντέλα τιμολόγησης και την προσφορά αποθήκευσης, ώστε οι πελάτες να μπορούν να μειώσουν το κόστος τους. Για παράδειγμα, μετακινήστε απαρχαιωμένα δεδομένα σε αρχειακό cloud storage για εξοικονόμηση κόστους. Διαφορετικές πλατφόρμες ενδέχεται να προσφέρουν βελτιωμένη ασφάλεια και απόδοση, με υψηλής ταχύτητας πόρους και τεχνολογίες.

 

Οι κίνδυνοι μετανάστευσης περιλαμβάνουν τεχνικούς αποκλεισμούς, ρυθμιστικούς περιορισμούς, διαθεσιμότητα απόδοσης και διασύνδεση μεταξύ μεταναστευμένου και μη μεταφερόμενου φόρτου εργασίας.

 

Πηγή: techtarget



Στην Cloud Concept στόχο αποτελεί η αδιάλειπτη τεχνική υποστήριξη των αναγκών σας, η προσφορά managed υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η παροχή πρόσβασης σε χρήσιμες προτάσεις για την αποδοτική διαχείριση των δεδομένων σας.



Ακολουθήστε μας σε LinkedIn, FacebookInstagram ή εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μένετε ενημερωμένοι! 

ΣΥΝΔΕΣΗ

Αίτηση επικοινωνίας

ΠΑΝΩ