Προστάτεψε τον εαυτό σου και την επιχείρησή σου από τις διαδικτυακές παγίδες

08/08/2024 / Miscellaneous
AI & Cybersecurity

Φανταστείτε να λάβετε ένα email που φαίνεται να έχει σταλεί από τον διευθυντή σας, ζητώντας σας να μεταφέρετε χρήματα σε έναν συγκεκριμένο λογαριασμό. Πώς θα μπορούσατε να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται για παγίδα; Οι απατεώνες χρησιμοποιούν όλο και πιο εξελιγμένες τεχνικές για να μας ξεγελάσουν.



Το πρόσωπο των επιθέσεων έχει αλλάξει


Πριν από λίγα χρόνια, οι επιθέσεις στο διαδίκτυο ήταν εύκολο να εντοπιστούν. Τα μηνύματα ήταν γεμάτα γραμματικά λάθη και οι σύνδεσμοι ήταν προφανώς ύποπτοι. Σήμερα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει στους επιτιθέμενους να δημιουργούν μηνύματα που μοιάζουν με πραγματικά.


Πώς λειτουργούν αυτές οι επιθέσεις;


Οι επιτιθέμενοι χρησιμοποιούν προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης για να:

- Μιμούνται την ανθρώπινη γλώσσα: Τα μηνύματα που στέλνουν είναι γραμμένα με φυσικό τρόπο και δεν περιέχουν γραμματικά λάθη.

- Σχεδιάζουν εξατομικευμένες επιθέσεις: Συλλέγουν πληροφορίες για εμάς και τις χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν μηνύματα που φαίνονται πιο πιστευτά.

- Δημιουργούν ψεύτικους ιστότοπους: Οι ιστοσελίδες που δημιουργούνται είναι σχεδόν αδύνατο να διακριθούν από τις αυθεντικές.


Πώς μπορούμε να προστατευτούμε;


- Ενημερωθείτε: Μάθετε για τους πιο κοινούς τύπους επιθέσεων και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι επιτιθέμενοι.

- Επιβεβαιώστε τις πληροφορίες: Πριν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο ή κατεβάσετε ένα αρχείο, επιβεβαιώστε ότι προέρχεται από αξιόπιστη πηγή.

- Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης: Να αλλάζετε τακτικά τους κωδικούς σας και να χρησιμοποιείτε διαφορετικούς κωδικούς για κάθε λογαριασμό.

- Ενεργοποιήστε την διπλή επαλήθευση: Η διπλή επαλήθευση προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στους λογαριασμούς σας.

- Εκπαιδεύστε τους εργαζομένους: Είναι σημαντικό να εκπαιδεύσετε τους συναδέλφους σας σχετικά με τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.



Στην Cloud Concept στόχο αποτελεί η αδιάλειπτη τεχνική υποστήριξη των αναγκών σας, η προσφορά managed υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η παροχή πρόσβασης σε χρήσιμες προτάσεις για την αποδοτική διαχείριση των δεδομένων σας.



Ακολουθήστε μας σε LinkedIn, FacebookInstagram ή εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μένετε ενημερωμένοι! 

ΣΥΝΔΕΣΗ

Αίτηση επικοινωνίας

ΠΑΝΩ