Η σχέση του WebAssembly (Wasm) με το Kubernetes

19/09/2024 / Miscellaneous
Kubernetes & Wasm

Το WebAssembly (Wasm) και το Kubernetes έχουν συμπληρωματική σχέση.



Ενώ το Kubernetes είναι κατά κύριο λόγο μια πλατφόρμα ενορχήστρωσης container, το Wasm προσφέρει μια διαφορετική προσέγγιση στον κώδικα εκτέλεσης. Το Wasm είναι ένα binary format που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συγκεντρώσει κώδικα από διάφορες γλώσσες σε ένα format που μπορεί να τρέξει αποτελεσματικά σε διαφορετικά περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένων browsers και servers.

 

Ας δούμε πώς αλληλεπιδρούν...

 

Krustlet: Ενσωματώνει Wasm workloads κατευθείαν στα Kubernetes clusters. Αυτό σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις εφαρμογές Wasm παράλληλα με τις παραδοσιακές εφαρμογές με container applications χρησιμοποιώντας γνωστά εργαλεία και έννοιες του Kubernetes.

 

Wasm-based Sidecars: Το Wasm μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσετε sidecars για τα Kubernetes pods. Αυτά μπορούν να εκτελέσουν εργασίες όπως φιλτράρισμα επισκεψιμότητας, εφαρμογή εξειδικευμένων πολιτικών ή παροχή πρόσθετης λειτουργικότητας.

 

Λειτουργίες χωρίς Server: Ορισμένες πλατφόρμες χωρίς server αξιοποιούν το Wasm για την αποτελεσματική εκτέλεση λειτουργιών. Αυτές οι πλατφόρμες μπορούν να ενσωματωθούν με το Kubernetes για να παρέχουν ένα ενοποιημένο περιβάλλον για τη διαχείριση εφαρμογών που βασίζονται τόσο σε container όσο και σε Wasm.

 

Custom Controllers: Το Wasm μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία custom ελέγχων για το Kubernetes. Αυτοί μπορούν να επεκτείνουν τις δυνατότητες του Kubernetes και να αυτοματοποιήσουν συγκεκριμένα tasks που σχετίζονται με εφαρμογές Wasm.



Το Kubernetes εστιάζει κυρίως στη διαχείριση container, ενώ το Wasm προσφέρει έναν τρόπο για να εκτελείτε τον κώδικα πιο αποτελεσματικά και φορητά. Συνδυάζοντας τις δύο τεχνολογίες, μπορείτε να δημιουργήσετε πιο ευέλικτες και αποτελεσματικές εφαρμογές στο cloud.





Στην Cloud Concept στόχο αποτελεί η αδιάλειπτη τεχνική υποστήριξη των αναγκών σας, η προσφορά managed υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η παροχή πρόσβασης σε χρήσιμες προτάσεις για την αποδοτική διαχείριση των δεδομένων σας.



Ακολουθήστε μας σε LinkedIn, FacebookInstagram ή εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μένετε ενημερωμένοι! 

ΣΥΝΔΕΣΗ

Αίτηση επικοινωνίας

ΠΑΝΩ