Cloud security: Οι βιομηχανίες που βρέθηκαν στο στόχαστρο το 2024

30/09/2024 / Miscellaneous
Cloud security for businesses

Το cloud, ενώ προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες, έχει γίνει πεδίο μάχης για τους κυβερνοεγκληματίες. Αλλά ποιες βιομηχανίες βρέθηκαν στο επίκεντρο των επιθέσεων και πώς προσπάθησαν να αμυνθούν;

 

Ανάμεσα στις πιο ευάλωτες βιομηχανίες ήταν ο κλάδος της υγείας, οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί, το λιανεμπόριο και ο τομέας της ενέργειας.

>> Οι επιτιθέμενοι έβαλαν στο στόχαστρο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των ασθενών, πραγματοποιώντας επιθέσεις σε νοσοκομεία, όπως διαρροές ιατρικών αρχείων, κλοπές προσωπικών πληροφοριών και ransomware επιθέσεις.

>> Ένας εξαιρετικά ελκυστικός στόχος είναι τα δεδομένα τραπεζών και χρηματοοικονομικών οργανισμών, με πιο κοινές απειλές την κλοπή ταυτοτήτων, την οικονομική κατασκοπεία και την εξαπάτηση πελατών.

>> Οι εταιρείες λιανικού εμπορίου, με τις τεράστιες βάσεις δεδομένων πελατών, έγιναν στόχος κλοπής προσωπικών πληροφοριών και οικονομικών στοιχείων.

>> Ο ενεργειακός τομέας, λόγω της κρίσιμης υποδομής που διαχειρίζεται, αντιμετώπισε επιθέσεις που απειλούσαν την ασφάλεια των ενεργειακών δικτύων.

 


Οι ασπίδες που ανέπτυξαν οι επιχειρήσεις

Για να αντιμετωπίσουν αυτές τις απειλές, οι επιχειρήσεις υιοθέτησαν μια σειρά από στρατηγικές, όπως την ενίσχυση της ασφάλειας, την εκπαίδευση του προσωπικού, την ανάπτυξη σχεδίων ανάκαμψης και την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών.

Συγκεκριμένα:

- Επένδυσαν σε πιο ισχυρά συστήματα ασφάλειας, όπως firewalls, συστήματα ανίχνευσης εισβολέων και λογισμικό κρυπτογράφησης.

- Επένδυσαν στην εκπαίδευση των εργαζομένων τους σχετικά με τους κινδύνους της κυβερνοασφάλειας και τις βέλτιστες πρακτικές.

- Ανέπτυξαν λεπτομερή σχέδια ανάκαμψης σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης.

- Συνεργάστηκαν με εξειδικευμένες εταιρείες κυβερνοασφάλειας για να ενισχύσουν τις άμυνές τους.

- Υιοθέτησαν τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη για την ανίχνευση απειλών σε πραγματικό χρόνο.

 


Πού βρισκόμαστε σήμερα;

Το τοπίο της κυβερνοασφάλειας εξελίσσεται συνεχώς. Οι επιθέσεις γίνονται όλο και πιο εξελιγμένες, ενώ οι επιχειρήσεις αναγκάζονται να προσαρμόζονται συνεχώς. Η ενίσχυση της ασφάλειας στο cloud είναι μια διαρκής διαδικασία που απαιτεί συνεχή επένδυση και προσοχή.

 


Ολοκληρωμένη πλατφόρμα προστασίας endpoint και EDR επόμενης γενιάς


Το GravityZone Business Security Enterprise αποτελεί μία νέας γενιάς προστασία endpoint, ενισχυμένη με ανάλυση Human Risk.

Είναι σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση απειλών σε όλο τον κύκλο ζωής και εμπεριέχει τις τεχνολογίες EDR, Risk Analytics και Hardening σε μία ενιαία κονσόλα, ενώ η υπηρεσία Managed Detection and Response (MDR) προσφέρει μέγιστη δυνατή κάλυψη της υποδομής από επιθέσεις APT.





Στην Cloud Concept στόχο αποτελεί η αδιάλειπτη τεχνική υποστήριξη των αναγκών σας, η προσφορά managed υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η παροχή πρόσβασης σε χρήσιμες προτάσεις για την αποδοτική διαχείριση των δεδομένων σας.



Ακολουθήστε μας σε LinkedIn, FacebookInstagram ή εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μένετε ενημερωμένοι! 

ΣΥΝΔΕΣΗ

Αίτηση επικοινωνίας

ΠΑΝΩ