Managed Cloud by C2

15/03/2024 / Hosting
Managed Cloud by C2

Το Managed Cloud Hosting μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, προσφέροντας οφέλη σε ό,τι αφορά το κόστος, την ευελιξία, την ασφάλεια και την εστίαση στην ανάπτυξη.

 

- Είναι ιδανικό για startups και μικρές επιχειρήσεις: Μπορεί να βοηθήσει startups και μικρές επιχειρήσεις να ξεκινήσουν γρήγορα και να αναπτυχθούν χωρίς να χρειάζεται να επενδύσουν σε ακριβή υποδομή.

- Είναι scalable: Μπορεί να κλιμακωθεί εύκολα για να καλύψει ακόμα και τις ανάγκες των μεγαλύτερων επιχειρήσεων.

- Προσφέρει ποικιλία υπηρεσιών: Οι πάροχοι cloud προσφέρουν πλήθος υπηρεσιών, όπως αποθήκευση, δικτύωση, βάσεις δεδομένων, αναλυτικά στοιχεία και μοντέλα μηχανικής μάθησης (machine learning).



Η συμβολή του Managed Cloud στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων



1. Μείωση κόστους

- Εξαλείφει το κόστος αγοράς και συντήρησης hardware: Η επιχείρηση δεν χρειάζεται να επενδύσει σε servers, routers, switches και άλλα hardware, καθώς αυτά παρέχονται από τον πάροχο cloud.

- Μείωση του κόστους IT: Ο πάροχος cloud αναλαμβάνει την ευθύνη για τη διαχείριση και συντήρηση του server, μειώνοντας την ανάγκη για in-house IT resources.

- Πληρώνετε μόνο ό,τι χρησιμοποιείτε: Μοντέλα πληρωμής "pay-as-you-go" επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να πληρώνουν μόνο για τους πόρους που χρησιμοποιούν, μειώνοντας το κόστος.



2. Αυξημένη ευελιξία

- Εύκολη κλιμάκωση: Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε πόρους, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

- Γρήγορη ανάπτυξη: Νέες εφαρμογές και υπηρεσίες μπορούν να αναπτυχθούν και να κυκλοφορήσουν στην αγορά γρηγορότερα.

- Υψηλή διαθεσιμότητα: Ο πάροχος cloud διασφαλίζει ότι οι εφαρμογές σας είναι πάντα διαθέσιμες, ακόμα και σε περίπτωση απρόβλεπτων γεγονότων.



3. Βελτιωμένη ασφάλεια

- Προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας: Διασφαλίζετε υψηλού επιπέδου ασφάλεια, με firewalls, συστήματα ανίχνευσης εισβολής, κρυπτογράφηση δεδομένων και άλλα.

- Συμμόρφωση με κανονισμούς: Ο πάροχος cloud μπορεί να σας βοηθήσει να συμμορφωθείτε με κανονισμούς ασφαλείας, όπως GDPR ή HIPAA.

- Καταστάσεις Disaster Recovery: Ο πάροχος cloud μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε τα δεδομένα σας και να επαναφέρετε τις λειτουργίες σας σε περίπτωση απρόβλεπτου γεγονότος.



4. Εστίαση στην ανάπτυξη

- Απελευθέρωση πόρων: Η επιχείρηση μπορεί να εστιάσει στους στρατηγικούς της στόχους και στην ανάπτυξη, αντί να ασχολείται με τη διαχείριση IT infrastructure.

- Πρόσβαση σε expertise: Ο πάροχος cloud προσφέρει τεχνογνωσία και εμπειρία σε θέματα cloud computing.

- Ενημερώσεις λογισμικού: Ο πάροχος cloud είναι υπεύθυνος για την ενημέρωση και συντήρηση του λογισμικού.


Ελευθερία δημιουργίας, χωρίς προβληματισμούς για τεχνικά ζητήματα.

Στην Cloud Concept προσφέρουμε tailor made λύσεις που μπορούν να κάνουν Outsource μέχρι και το 100% των ΙΤ tasks. Από μικρομεσαίες επιχειρήσεις που χρειάζονται απλά μια worry free λύση, μέχρι μεγάλους οργανισμούς με εξειδικευμένες ανάγκες υποστήριξης.



Τι περιλαμβάνει το Managed Cloud by C2

- Αναβαθμίσεις και ενημερώσεις ασφαλείας του διακομιστή και των στοιχείων λογισμικού του.

- Καθημερινές απαιτούμενες εργασίες συστήματος για την καλή υγεία της υποδομής.

- Καθημερινή παρακολούθηση λειτουργιών (καταγραφή, συμβάντα, τείχος προστασίας, βάση δεδομένων, χρήση πόρων) και πρόσθετη παρακολούθηση και ειδοποίηση για κάθε παράμετρο διακομιστή (hardware & software).

- Security hardening (λογισμικό, συγκεκριμένες υπηρεσίες, τείχος προστασίας κ.λπ.).

- Καθημερινή αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συστήματος, εκτός τοποθεσίας, με τουλάχιστον 7 ημέρες ιστορικού δεδομένων, σε περίπτωση βλάβης του hardware. Τα αντίγραφα ασφαλείας λαμβάνονται από 2 παράλληλους, μη συνδεδεμένους μηχανισμούς σε 2 διαφορετικές τοποθεσίες για μέγιστη διασφάλιση.

- Καθημερινή παρακολούθηση ασφάλειας συστήματος και καλής υγείας των υπηρεσιών, με σύστημα ειδοποίησης.

- Συνεχής παρακολούθηση πόρων, με έγκαιρη παρέμβαση και συμβουλευτική σε περίπτωση ανάγκης για αναβάθμιση ή προσθήκης πόρων.

- Εγκατάσταση, διαμόρφωση, ενημερώσεις ασφαλείας και αντιμετώπιση προβλημάτων εγκατεστημένου λογισμικού.

- Η εφαρμογή ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος, αναβαθμίσεων, ενημερώσεων κώδικα και αλλαγών στη διαμόρφωση του συστήματος επιλύει και προλαμβάνει τυχόν προβλήματα.

- Προσθήκη, αφαίρεση ή ενημέρωση πληροφοριών λογαριασμού χρήστη, επαναφορά κωδικών πρόσβασης κ.λπ.

- Συμβουλευτικές υπηρεσίες και βελτιστοποιήσεις για την ανάπτυξη εφαρμογών χρηστών και λογισμικού (σύμφωνα με τις πολιτικές συστήματος/ασφάλειας), προτάσεις και βέλτιστες πρακτικές.





Στην Cloud Concept στόχο αποτελεί η αδιάλειπτη τεχνική υποστήριξη των αναγκών σας, η προσφορά managed υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η παροχή πρόσβασης σε χρήσιμες προτάσεις για την αποδοτική διαχείριση των δεδομένων σας.



Ακολουθήστε μας σε LinkedIn, FacebookInstagram ή εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μένετε ενημερωμένοι! 

ΣΥΝΔΕΣΗ

Αίτηση επικοινωνίας

ΠΑΝΩ