Τι είναι το Hosting Overselling και πώς θα προστατευτείτε από αυτό;

13/12/2023 / Hosting
Hosting Overselling and how to be protected

Υπηρεσίες φιλοξενίας website υπάρχουν πολλές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Οι περισσότεροι θα αναζητήσουν λύσεις οικονομικές και «εύπεπτες», οι οποίες δεν είναι πάντα οι ενδεδειγμένες για τις εκάστοτε ανάγκες.

Το shared hosting αποτελεί μια οικονομική λύση για φιλοξενία, κατά κανόνα απλών ιστοσελίδων και ελαφριών website, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις και traffic, όπως μιας εταιρείας ή ενός οργανισμού που επιθυμεί να έχει μια Online παρουσία ή ένα blog.

Οι πόροι που απαιτεί η ορθή παρουσία μιας τέτοιας ιστοσελίδας δεν επιβαρύνουν ιδιαίτερα ένα shared hosting περιβάλλον. Από την άποψη του security, ωστόσο, τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά.

Τι συμβαίνει όταν το website αρχίσει να έχει traffic, περισσότερες λειτουργίες, αυξημένες απαιτήσεις για media και ζητάει περισσότερους πόρους από το hosting;

Εκεί τα πράγματα αρχίζουν να «στριμώχνουν» το shared hosting περιβάλλον. Ένας πελάτης μπορεί πλέον να χρειάζεται το 10%, το 30%, ακόμα και το 60% των πόρων του server. Tα υπόλοιπα websites που μοιράζονται τους πόρους, θα αρχίσουν να εμφανίζουν προβλήματα και καθυστερήσεις, χωρίς να ευθύνονται αυτά.

Είναι θεμιτό το να επιθυμεί να παραμείνει κάποιος σε shared hosting παρά τις αυξημένες απαιτήσεις του, αλλά οι υπόλοιποι δεν ευθύνονται για την υπερκατανάλωση πόρων. Ο πάροχος hosting θα πρέπει να δώσει μια λύση στην διαμορφούμενη κατάσταση για να προστατέψει τους υπόλοιπους και για να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο της υπηρεσίας τους.

Αν έχει υποπέσει στο «παράπτωμα» του Hosting Overselling, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα, καθώς θα πρέπει να παράσχει πόρους που δεν είναι «αγορασμένοι». Πλέον δεν πλήττεται μόνο η κερδοφορία του, αλλά ακόμα χειρότερα η αξιοπιστία του.

 

Μία από τις ενδεδειγμένες λύσης ενός hosting provider σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η χρήση του Cloudlinux ως λειτουργικό σύστημα για τους Servers.

 

Tο Cloudlinux:

1. Εξασφαλίζει τους απαραίτητους πόρους εύρυθμης λειτουργίας για όλα τα websites που φιλοξενούνται στο ίδιο περιβάλλον.

2. Αποτρέπει την υπερκατανάλωση πόρων από λίγους εις βάρος των πολλών.

3. Το φαινόμενο του Hosting Overselling παύει να αποτελεί πρόβλημα για τους πελάτες που εμπιστεύονται τον συγκεκριμένο πάροχο, καθότι έχουν την εγγύηση ότι πάντα θα υπάρχουν διαθέσιμοι οι πόροι που τους αναλογούν.

Tο Cloudlinux δίνει στον πάροχο την δυνατότητα να οριοθετήσει τον κάθε πελάτη σε συγκεκριμένους πόρους σε CPU, memory και IOPS, ώστε να προστατέψει τους υπόλοιπους, αποτρέποντας τον server από το λεγόμενο resource extinction.

 

Πολλές φορές βλέπουμε καταχωρήσεις από hosting παρόχους, που διαφημίζουν τα shared hosting πακέτα τους ότι βάζουν μόνο 40-50 projects σε έναν Server και να δίνουμε προσοχή σε αυτό το metric.

Ένας server έχει συγκεκριμένο αριθμό πυρήνων, ο οποίος μπορεί να ποικίλει από 2-4 σε μικρούς servers έως και 128 σε enterprise λύσεις.

Αν βάλουμε 50 websites σε έναν server με 4 πυρήνες, αναλογούν 0.08 πυρήνες/website. Αντίστοιχα, αν βάλουμε 200 websites σε ένα server με 64 πυρήνες, τότε αναλογούν 0.32 πυρήνες/πελάτη, σχεδόν τετραπλάσια ισχύς.

Ίδια αναλογία υπάρχει και στους πόρους του δίσκου, ο οποίος μπορεί να προσφέρει συγκεκριμένο αριθμό IOPS και αυτός μοιράζεται αντίστοιχα σε όλους τους πελάτες. Από αυτό καταλαβαίνουμε ότι από μόνο του το πλήθος δεν δίνει καμία εικόνα του stress ενός μηχανήματος.

Η αλήθεια είναι ότι αν έχει γίνει σωστός καταμερισμός με δέσμευση των κατάλληλων πόρων του Server, και τα projects είναι κατάλληλα για shared hosting, τότε όχι μόνο δεν προκύπτει πρόβλημα, αλλά είναι και η βέλτιστη λύση ως προς τον λόγο τιμής/απόδοσης, για τον πελάτη που το website του δεν απαιτεί κάτι παραπάνω από shared hosting.

Συνεπώς, αν αναζητάς μια λύση hosting για απλό website και επιλέγεις shared hosting, αναζήτησε το λειτουργικό σύστημα των servers και απαίτησε να είναι Cloudlinux, προκειμένου να μην αντιμετωπίζεις προβλήματα και ζήτησε να ενημερωθείς για τα ακριβή όρια του πακέτου φιλοξενίας σου αλλά και τους εγγυημένους πόρους.

Στην Cloud Concept όλοι οι Servers με Linux hosting λειτουργούν με Cloudlinux και εξασφαλίζουν σε όλους τους πελάτες τους απαραίτητους πόρους για την εύρυθμη λειτουργία του website τους.

 

Μάθετε περισσότερα εδώ.

 

Στην Cloud Concept στόχο αποτελεί η αδιάλειπτη τεχνική υποστήριξη των αναγκών σας, η προσφορά managed υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η παροχή πρόσβασης σε χρήσιμες προτάσεις για την αποδοτική διαχείριση των δεδομένων σας.



Ακολουθήστε μας σε LinkedIn, FacebookInstagram ή εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μένετε ενημερωμένοι! 

ΣΥΝΔΕΣΗ

Αίτηση επικοινωνίας

ΠΑΝΩ