10 Οκτ 2017
Πως να εγκαταστήσετε το Jenkins στο Debian 8 Πως να εγκαταστήσετε το Jenkins στο Debian 8
Το Jenkins είναι ένα εργαλείο Continuous Integration (CI) ανοιχτού κώδικα . Χρησιμοποιείται για αυτοματοποίηση εργασίων και για deployment λογισμικού .
Περισσότερα
06 Οκτ 2017
Πώς να εγκαταστήσετε την Ansible στο Debian 8 Πώς να εγκαταστήσετε την Ansible στο Debian 8
Η Αnsible είναι μια πλατφόρμα αυτοματοποίησης ανοιχτού κώδικα. Όταν κάνουμε εγκατάσταση την Ansible στον υπολογιστή μας , μπορούμε να κάνουμε πολλές εργασίες σε κάθε client που είναι συνδεδεμένος με αυτόν , αρκεί να υπάρχει μια SSH σύνδεση . 'Ετσι η Ansible είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους system administrators , που μπορούν να ελέγχουν απο τον προσωπικό τους υπολογιστή πολλαπλούς server .
Περισσότερα
06 Οκτ 2017
Εγκατάσταση και χρήση της Memcached Εγκατάσταση και χρήση της Memcached
Η memcached είνα ένα σύστημα caching ανοιχτού κώδικα . Χρησιμοποιείται για να αποθηκεύει δεδομένα στην RAM . Επειδή η RAM είναι γρηγορότερη από τον δίσκο που είναι αποθηκευμένη μια ιστοσελίδα ή μία βάση δεδομένων , η memcached χρησιμεύει στο να κάνει γρηγορότερες ιστοσελίδες και εφαρμογές . Μαζί θα δούμε πως να εγκαταστήσουμε την memcached σε ένα σύστημα Debian 8 ,όπως και θα κάνουμε μερικά τεστ .
Περισσότερα
05 Οκτ 2017
05 Οκτ 2017
Πως να εγκαταστήσετε την Solr στο Debian 8 Πως να εγκαταστήσετε την Solr στο Debian 8
Η Solr είναι μια πλατφόρμα μηχανής αναζήτησης που βασίζεται στην Apache Lucene . ‘Εχει γραφτεί σε Java και χρησιμοποιεί το Lucene Library για να μπορεί να εφαρμόσει λειτουγίες indexing . Μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στην Solr μέσω διάφορων API ,πχ. τα XML και JSON .
Περισσότερα