04 Οκτ 2017
Πώς να ασφαλίσετε τον Nginx με Let's Encrypt στο Debian 8 Πώς να ασφαλίσετε τον Nginx με Let's Encrypt στο Debian 8
Τα πιστοποιητικά SSL χρησιμοποιούνται απο τους web servers για να κρυπτογραφούν την μεταφορά πακέτων ανάμεσα σε client-server(HTTPS σύνδεση) .Το Let’s Encrypt είναι μια αρχή πιστοποίησης (CA) που επιτρέπει την εγκατάσταση πιστοποιητικών SSL/TLS . Τα πλεονεκτήματα του Let’s Encrypt είναι οτι πρώτον είναι δωρεάν , και δεύτερον , όλη η διαδικασία εγκατάστασης μπορεί να αυτοματοποιηθεί , κάτι που το κάνει αρκετά εύκολο στη χρήση.
Περισσότερα
04 Οκτ 2017
Πώς να ασφαλίσετε τον Apache με Let's Encrypt στο Debian 8 Πώς να ασφαλίσετε τον Apache με Let's Encrypt στο Debian 8
Τα πιστοποιητικά SSL χρησιμοποιούνται απο τους web servers για να κρυπτογραφούν την μεταφορά πακέτων ανάμεσα σε client-server(HTTPS σύνδεση) .Το Let’s Encrypt είναι μια αρχή πιστοποίησης (CA) που επιτρέπει την εγκατάσταση πιστοποιητικών SSL/TLS . Τα πρωτερύματα του Let’s Encrypt είναι οτι πρώτον είναι δωρεάν , και δεύτερον όλη η διαδικασία εγκατάστασης μπορεί να αυτοματοποιηθεί , κάτι που το κάνει αρκετά εύκολο στη χρήση.
Περισσότερα
04 Οκτ 2017
Πώς να στήσετε ένα firewall με το ufw στο Debian 8 Πώς να στήσετε ένα firewall με το ufw στο Debian 8
Το iptables είναι το firewall που παρέχεται μαζί με το Debian Distribution . Επειδή το iptables είναι δύσκολο στη χρήση , τα Debian μας παρέχουν με ένα άλλο εργαλείο , το UFW (uncomplicated firewall) , το οποίο είναι ένα περιβάλλον για την εύκολη ρύθμιση του iptables .
Περισσότερα
03 Οκτ 2017
Πώς να δημιουργήσετε ένα ζευγάρι κλειδιών SSH Πώς να δημιουργήσετε ένα ζευγάρι κλειδιών SSH
Τα κλειδιά SSH παρέχουν έναν ασφαλέστερο τρόπο σύνδεσης σε έναν virtual private server από τη χρήση απλά ενός password . Ενώ ένας κωδικός πρόσβασης μπορεί να σπάσει με brute force attacks , τα κλειδιά SSH είναι σχεδόν αδύνατο να αποκρυπτογραφηθούν με brute force . Η δημιουργία ενός ζεύγους κλειδιών παρέχει δύο σειρές χαρακτήρων: ένα public και ένα private κλειδί.
Περισσότερα
03 Οκτ 2017
5 Tρόποι να Προστατέψετε τον  Server σας 5 Tρόποι να Προστατέψετε τον Server σας
Αν και όταν στήνετε πρώτη φορά τον server σας , αυτο που θα σας ενδιαφέρει πιο πολύ θα είναι να λειτουργούν όλα ομαλά και να εγκαταστήσετε επιτυχώς το λογισμικό που θέλετε , ο τομεάς της ασφάλειας είναι εξίσου σημαντικός .
Περισσότερα