05 Οκτ 2017
Αρχικό Setup Debian 8 Server Αρχικό Setup Debian 8 Server
Όταν κάνουμε εγκατάσταση για πρώτη φορά το Debian ένα νέο server , υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε νωρίς για να αυξηθει η ασφάλεια και τη χρηστικότητα του server και να δημιουργηθεί ένα σταθερό υπόβαθρο για μελλοντική χρήση .
Περισσότερα
04 Οκτ 2017
Μερικές Χρήσιμες Εντολές για Process Management σε συστήματα Linux Μερικές Χρήσιμες Εντολές για Process Management σε συστήματα Linux
Πολλές φορές , είναι χρήσιμο , να ξέρουμε ποιες διεργασίες τρέχουν , να τερματίσουμε κάποια χειροκίνητα , η να δώσουμε σε κάποια προτεραιότητα έναντι των υπολοίπων . Τα Linux μας παρέχουν κάποιες εντολές για να κάνουμε τα παραπάνω . Ας δούμε ποιές είναι αυτές .
Περισσότερα
04 Οκτ 2017
Πως να εγκαταστήσετε ένα LAMP stack στο Debian 8 Πως να εγκαταστήσετε ένα LAMP stack στο Debian 8
Το LAMP stack ( Linux , Apache , MySQL , PHP) είναι μια ομάδα λογισμικού ανοιχτού κώδικα που συνήθως εγκαθίσταται μαζί για να επιτρέψει σε έναν server να hostάρει δυναμικές ιστοσελίδες και εφαρμογές . Περιλαμβάνει το λειτουργικό Linux, τον web server Apache , το πρόγραμμα διαχείρισης βάσεων δεδομένων MySQL και την γλώσσα επεξεργασίας δυναμικού περιεχομένου PHP .
Περισσότερα
02 Οκτ 2017
Πώς να χρησιμοποιήσετε το SFTP για ασφαλή μεταφορά αρχείων με έναν απομακρυσμένο Server Πώς να χρησιμοποιήσετε το SFTP για ασφαλή μεταφορά αρχείων με έναν απομακρυσμένο Server
Το SFTP ( SSH File Transfer Protocol ) είναι ενα πρωτόκολλο δικτύου που επιτρέπει την ασφαλή πρόσβαση , διαχείριση και μεταφορά αρχείων μεταξύ συστημάτων . Τρέχει πάνω στο πρωτόκολλο SSH και υποστηρίζει πλήρως τις λειτουργίες του .
Περισσότερα