05 Οκτ 2017
Apache vs Nginx Apache vs Nginx
Οι Apache και Nginx είναι οι δύο πιο διαδεδομένοι open source web server . Αν και είναι και οι 2 web servers και ως επόμενο έχουν πολλά κοινά , έχουν και μερικές διαφορές οι οποίες καθιστούν τον εναν προτιμότερου του άλλου , ανάλογα με τις ανάγκες μας .
Περισσότερα
04 Οκτ 2017
Πώς να ασφαλίσετε τον Apache με Let's Encrypt στο Debian 8 Πώς να ασφαλίσετε τον Apache με Let's Encrypt στο Debian 8
Τα πιστοποιητικά SSL χρησιμοποιούνται απο τους web servers για να κρυπτογραφούν την μεταφορά πακέτων ανάμεσα σε client-server(HTTPS σύνδεση) .Το Let’s Encrypt είναι μια αρχή πιστοποίησης (CA) που επιτρέπει την εγκατάσταση πιστοποιητικών SSL/TLS . Τα πρωτερύματα του Let’s Encrypt είναι οτι πρώτον είναι δωρεάν , και δεύτερον όλη η διαδικασία εγκατάστασης μπορεί να αυτοματοποιηθεί , κάτι που το κάνει αρκετά εύκολο στη χρήση.
Περισσότερα
04 Οκτ 2017
Πώς να δημιουργήσετε Virtual Hosts στον Apache σε Debian 8 Πώς να δημιουργήσετε Virtual Hosts στον Apache σε Debian 8
Το Virtual Hosting είναι ένας τρόπος hosting πολλών διαφορετικών domain names σε έναν φυσικό server . Επιτρέπει το μοίρασμα των πόρων του φυσικού server πχ cpu , ram , στα διάφορα domain names .
Περισσότερα
04 Οκτ 2017
Πως να εγκαταστήσετε ένα LAMP stack στο Debian 8 Πως να εγκαταστήσετε ένα LAMP stack στο Debian 8
Το LAMP stack ( Linux , Apache , MySQL , PHP) είναι μια ομάδα λογισμικού ανοιχτού κώδικα που συνήθως εγκαθίσταται μαζί για να επιτρέψει σε έναν server να hostάρει δυναμικές ιστοσελίδες και εφαρμογές . Περιλαμβάνει το λειτουργικό Linux, τον web server Apache , το πρόγραμμα διαχείρισης βάσεων δεδομένων MySQL και την γλώσσα επεξεργασίας δυναμικού περιεχομένου PHP .
Περισσότερα