12 Οκτ 2017
Πώς να κάνετε reset το root password της MySQL ή της MariaDB Πώς να κάνετε reset το root password της MySQL ή της MariaDB
Ξεχάσατε τον root κωδικό της MariaDB ή της MySQL ; Κανένα πρόβλημα . Μαζί θα δούμε πώς γίνεται να τον κάνετε reset! Η παρακάτω διαδικασία όμως προυποθέτει ότι έχετε πρόσβαση στον server και σε έναν λογαριασμό χρήστη με sudo δικαιώματα .
Περισσότερα
04 Οκτ 2017
Πως να εγκαταστήσετε ένα LAMP stack στο Debian 8 Πως να εγκαταστήσετε ένα LAMP stack στο Debian 8
Το LAMP stack ( Linux , Apache , MySQL , PHP) είναι μια ομάδα λογισμικού ανοιχτού κώδικα που συνήθως εγκαθίσταται μαζί για να επιτρέψει σε έναν server να hostάρει δυναμικές ιστοσελίδες και εφαρμογές . Περιλαμβάνει το λειτουργικό Linux, τον web server Apache , το πρόγραμμα διαχείρισης βάσεων δεδομένων MySQL και την γλώσσα επεξεργασίας δυναμικού περιεχομένου PHP .
Περισσότερα
03 Οκτ 2017
Πώς να στήσετε ένα Galera Cluster σε Debian 8 Servers Πώς να στήσετε ένα Galera Cluster σε Debian 8 Servers
Τo clustering διευκολύνει την πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων διανέμοντας μια αλλαγή που γίνεται σε αυτή σε διαφορετικούς servers-κόμβους . ‘Ετσι σε περίπτωση βλάβης σε έναν server , οι άλλοι έχουν ήδη λάβει τις αλλαγές που έχουν γίνει στη βάση του , και μπορόυν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν requests χωρίς να υπάρχει downtime .
Περισσότερα
03 Οκτ 2017
'Ενα εισαγωγικό tutorial στην MySQL 'Ενα εισαγωγικό tutorial στην MySQL
Η MySQL είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα για διαχείριση βάσεων δεδομένων . Είναι ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα , που επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν και να οργανώνουν δεδομένα .
Περισσότερα