04 Οκτ 2017
Πώς να στήσετε ένα firewall με το ufw στο Debian 8 Πώς να στήσετε ένα firewall με το ufw στο Debian 8
Το iptables είναι το firewall που παρέχεται μαζί με το Debian Distribution . Επειδή το iptables είναι δύσκολο στη χρήση , τα Debian μας παρέχουν με ένα άλλο εργαλείο , το UFW (uncomplicated firewall) , το οποίο είναι ένα περιβάλλον για την εύκολη ρύθμιση του iptables .
Περισσότερα
02 Οκτ 2017
Πώς να χρησιμοποιήσετε το SFTP για ασφαλή μεταφορά αρχείων με έναν απομακρυσμένο Server Πώς να χρησιμοποιήσετε το SFTP για ασφαλή μεταφορά αρχείων με έναν απομακρυσμένο Server
Το SFTP ( SSH File Transfer Protocol ) είναι ενα πρωτόκολλο δικτύου που επιτρέπει την ασφαλή πρόσβαση , διαχείριση και μεταφορά αρχείων μεταξύ συστημάτων . Τρέχει πάνω στο πρωτόκολλο SSH και υποστηρίζει πλήρως τις λειτουργίες του .
Περισσότερα
12 Νοε 2015
Dedicated Server vs Cloud Server - τι να διαλέξω; Dedicated Server vs Cloud Server - τι να διαλέξω;
Τα τελευταία χρόνια η λέξη cloud ακούγεται όλο και περισσότερο σε συζητήσεις μεταξύ κόσμου της πληροφορικής και όχι μόνο. Πλέον και απλοί καθημερινοί χρήστες της σύγχρονης τεχνολογίας έχουν εξοικειωθεί με τον όρο cloud. Τελικά όμως έχετε αναρωτηθεί πραγματικά τι είναι το cloud και τι μας προσφέρει. Το cloud ή αλλιώς σύννεφο είναι από μόνο το μια έννοια αρκετά γενική. Ως cloud χαρακτηρίζουμε τον χώρο όπου φιλοξενείται μια on-line υπηρεσία ο οποίος τελικά αν και ο χρήστης δεν γνωρίζει που ακριβώς είναι, τελικά έχει υπόσταση και βρίσκεται κάπου. είναι σε κάποιο ή κάποια datacenters που απαρτίζουν το λεγόμενο cloud. Η δουλειά λοιπόν του cloud είναι να μην είναι "ορατό" στον τελικό χρήστη αλλά να του προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του και να είναι διαθέσιμο συνεχώς.
Περισσότερα