Ασφάλεια

Εν αντιθέσει με την ονομασία του, το "σύννεφο" δεν είναι πάντα μαλακό και απαλό.

Ακόμη και μικρά φαινομενικά αθώα κενά ασφαλείας μπορούν να θέσουν τα πάντα σε κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων, πληροφοριών πελατών, uptime και πιθανότατα της φήμης της εταιρίας σας. Προστατέψτε τα δεδομένα σας με υπηρεσίες ασφαλείας. Οι χάκερς και οι phishers έχουν την δυνατότητα να προκαλέσουν ζημιά, μέσω της επιβλαβούς δράσης τους και διαρκώς αναζητούν νέους ευάλωτους στόχους.

Στην Cloud Concept δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια των δεδομένων εφαρμόζοντας τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα ασφαλείας. Διατηρούμε  και χρησιμοποιούμε ένα οπλοστάσιο από best practices σε όλα τα επίπεδα των υποδομών και της εταιρίας μας, έτσι ώστε να είναι διασφαλισμένη η διαθεσιμότητα, ή ακεραιότητα και η εμπιστευτικότητα των δεδομένων σας.

Η Cloud Concept είναι ο μοναδικός Ελληνικός πάροχος υπηρεσιών cloud πιστοποιημένος ως PCI DSS Compliant Service Provider, την μεγαλύτερη και εγκυρότερη πιστοποίηση ασφαλείας παγκοσμίως. Επίσης εφαρμόζουμε επιτυχώς το πρότυπο ασφαλείας ISO27001.

        

Φυσική και λειτουργική ασφάλεια

Στο cloud μπορούν να υπάρξουν πολλά σημεία εισόδου ή επίθεσης για κακόβουλη δραστηριότητα. Η Cloud Concept παρέχει μία ευρεία γκάμα επιλογών ασφαλείας, ώστε να προστατέψετε την υποδομή σας με πολλαπλά, αλληλοκαλυπτόμενα επίπεδα ασφαλείας προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις σας.

Data centers υψηλών προδιαγραφών ασφαλείας

Η πρόσβαση σε όλα τα datacenters που φιλοξενούνται οι υποδομές της Cloud Concept υπόκεινται σε αυστηρή παρακολούθηση προκειμένου να αποφευχθεί κάθε εισβολή ή άλλοι κίνδυνοι. Επίσης, σε διαρκή λειτουργία βρίσκονται συστήματα παρακολούθησης μέσω video, καθώς και ανίχνευσης κίνησης. Οποιαδήποτε δραστηριότητα εντός των data centers, καθώς και εκτός των κτιρίων, παρακολουθείται και καταγράφεται σε ασφαλείς servers, ενώ υπάρχει ομάδα επιτήρησης 24/7/365.

Για να διασφαλιστεί ο έλεγχος και η παρακολούθηση της πρόσβασης στις εγκαταστάσεις των datacenters έχουν τεθεί σε εφαρμογή αυστηρές διαδικασίες ασφαλείας. Κάθε υπάλληλος έχει μία RFID κάρτα, η οποία χρησιμοποιείτε και για τον περιορισμό της πρόσβασής του. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, επαναπροσδιορίζονται τα δικαιώματα πρόσβασης του κάθε υπαλλήλου, ώστε να ανταποκρίνονται και να περιορίζονται στις ανάγκες της θέσης τους. Πριν από την είσοδό τους στις εγκαταστάσεις, οι υπάλληλοι πρέπει να παραδώσουν την κάρτα τους προκειμένου να γίνει έλεγχος και επαλήθευση των στοιχείων.

Στα datacenter υπάρχει ακόμα πιο υψηλό επίπεδο ασφαλείας, καθώς πρόσβαση σε αυτά παρέχεται μόνο σε εξουσιοδοτημένο προσωπικό. Οι εφαρμογές και οι εγκαταστάσεις ασφαλείας χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από προσωπικό του datacenter και δεν υπάρχει πρόσβαση σε τρίτους.

Προστασία από τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Κάθε δωμάτιο των datacenters έχει σύστημα ανίχνευσης και κατάσβεσης φωτιάς, καθώς και εξόδους κινδύνου. Τα datacenters συμμορφώνονται με το APSAD R4 rule και έχουν πιστοποίηση συμμόρφωσης με το πρότυπο Ν4.

Ασφάλεια Δικτύου

Η πρωτοποριακή αρχιτεκτονική δικτύου της Cloud Concept και η δέσμευσή μας για χρήση των πιο προηγμένων τεχνολογιών σε επίπεδο υλικού, μειώνει δραματικά τον κίνδυνο έκθεσης του datacenter και των server σας, σε εξωτερικές απειλές. Το δίκτυο μας ενσωματώνει 3 διακριτές και redundant αρχιτεκτονικές σε μία πολυεπίπεδη τοπολογία δικτύου. Τα συστήματα είναι πλήρως προσβάσιμα από τους διαχειριστές σας, αλλά απολύτως προστατευμένα από τους υπόλοιπους.

Το δίκτυο των datacenters που φιλοξενούνται οι υποδομές μας, μας επιτρέπει να προσφέρουμε ασύγκριτη ποιότητα υπηρεσιών (QoS) σε όλους τους πελάτες, ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους, χάρη στην χωρητικότητα δικτύου των 3 Tbps στην Ευρώπη και 8 Tbps στην Βόρεια Αμερική, καθώς και στην σύνδεση σε 33 peering points σε 3 ηπείρους (Ευρώπη, Αμερική, Ασία).

Η επιλογή του σχεδιασμού του δικτύου με πλήρως redundant λογική, οδήγησε στην ανάγκη να εφαρμογή πολλαπλών επίπεδων διασφάλισης της λειτουργίας, με σκοπό την εξάλειψη κάθε πιθανότητας σφάλματος δικτύου. Λόγω του redundancy των links, τα δεδομένα σας επιλέγουν πάντα το συντομότερο path, με αποτέλεσμα να επωφελούνται από το ελάχιστο latency.

Ασφάλεια server

Στα datacenters μας, υπάρχει ανθρώπινη παρουσία 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, για να διασφαλίζεται η διαρκής συντήρηση των servers. Σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος, υπάρχει άμεση αντίδραση για την επισκευή του server στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Οι servers είναι εφοδιασμένοι με διπλή παροχή ρεύματος και διπλές κάρτες δικτύου, προκειμένου να διασφαλίζεται το redundancy σε όλα τα επίπεδα.